Calea lui Mocioalcă

modelmic

Destin de politician: Ion Mocioalcă. Retrogradat în liga inferioară de Liviu Dragnea, promovat titular în Liga Campionilor Politici de Victor Ponta!

Se-ndreaptă deputatul Ion Mocioalcă spre funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin?

Despre politicianul Ion Mocioalcă a curs multă cerneală de-a lungul timpului, s-au făcut aprecieri sau deprecieri la adresa omului politic, l-au pupat cu aceeași gură cu care altă dată l-au înjurat vehement, jurnaliști de cartier sau de calibru. De două decenii, Mocioalcă joacă un rol important în planul social-democrației din Caraș-Severin dar și la nivel național, urcând la pas, fără a arde etape, spre o ierarhie a celor ce contează în plan decizional. L-am urmărit în nenumărate și diverse ipostaze, dezamăgit de rezultate electorale, biruitor – totuși, s-o spunem pe-a dreaptă, fără să își asume de unul singur reușitele, gânditor la cele ce i se pregăteau în spate, însă întotdeauna pregătit să facă față următorului episod din viața lui. Din PSD a plecat cu o evidentă mâhnire, îmi aduc și acum aminte cuvinte și întrebări retorice rostite în acele zile, pe care nu le voi oferi niciodată publicității. Mâhniți au părăsit scena politică de-a lungul vremurilor o pleiadă de politicieni considerați puternici, zei, Ayatolahi, doar că Mocioalcă a demonstrat mai mult fler sau o anume predictibilitate politică. Astfel, să pleci de la vârful unei organizații politice aflate în plin exercițiu guvernamental, pe care ai capacitat-o la maximum în ediția de parlamentare, în care ai scos (în premieră „la Caraș”) 3 deputați și un senator cu un neverosimil procentaj de aproape 50%, să lași totul de-o parte și să te îndrepți spre un partid care de-abia a deschis ochii și se luptă să facă pragul electoral, ei bine, asta înseamnă să „miroși” de la distanță politica autohtonă. Deși unii afirmă pe la colțuri că Mocioalcă „adulmecă” de la distanță și alte situații geopolitice. Una peste alta, asta e ceea ce unii care numai ce și-au dat jos pamperșii într-ale jurnalismului numesc expertiză politică.

Astăzi, de Pro România se vorbește ca de un partid care va juca un rol esențial în viitoarele alianțe, unul care ar putea decide guvernarea post-orbanistă. Institutele de sondaj indică o creștere evidentă PRO România în opțiunile cetățenilor care ar merge mâine la vot. Vorbim de peste 11,2% intenție de vot conform IMAS, cu 3 procente mai mult față de luna trecută, de unde concluzia mea e aceea că Ponta nu și-a răcit gura degeaba la vreme de pandemie, PRO România fiind formațiunea cu cea mai mare creștere a unei formațiuni în ultimele luni. Așadar, extrapolând, pe fondul creșterii electorale ce pare să nu se oprească doar aici, Mocioalcă a urcat din nou pe un cal câștigător, el fiind, să nu uităm, secretarul general la nivel național al PRO România. Se va mulțumi doar cu rolul de strateg și servant din umbră pe care l-a jucat până acum? Cu siguranță președintelui Victor Ponta îi profită din plin experiența unui om politic de calibrul lui Mocioalcă, doar că în lupta care se anunță pentru Consiliul Județean Caraș-Severin, implicarea directă a secretarului general PRO ar putea fi imperios necesară.

Da, același Mocioalcă, politicianul care, practic, cu echipa lui de atunci a câștigat și în 2016 bătălia pentru CJ Caraș- Severin. Că a făcut echipă cu Frunzăverde, că a cooptat primari care dansau haotic pe dreapta eșichierului politic, că a știut să-și formeze o echipă mai mult sau mai puțin redutabilă sau că a avut cea mai bună strategie, că a știut cum și cu cine să negocieze, ei bine, astăzi toate aspectele astea nici nu mai contează. Ahh, desigur, pus în fața unei noi perspective electorale, Mocioalcă coalizează forțe și concentrează energii fabuloase, demonstrând o disponibilitate ca nimeni altul.

Se așteaptă ca, cel mai probabil, deputatul Ion Mocioalcă să facă față în septembrie celei mai mari provocări politico-administrative de până acum: candidatura la funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin. Așa cum, de altfel, deputatului Mocioalcă i-ar fi și mai simplu să rămână parlamentar pe mai departe.

Rămâne să urmărim care va fi Calea lui Mocioalcă în viitorul nu foarte îndepărtat. Pentru că omu’ politic cu același nume, prin filozofia după care s-a lăsat condus, a demonstrat că știe să fie nu doar un jucător politic abil, ci și unul din cei mai răbdători lideri…conform dictonului, „cu răbdarea se trece marea…”.

 

 Cezar Dragoman

 

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Lacucaracea

    Tovarășilor,aveți buzele iritate și pline de roșață ( ,, ruj ” ) cu contur gros – maron
    ( sunteți emu-iști ? ) .L-ați pupat profund… până la sânge, de ceva vreme !
    Vă recomand ,, Proctamol ” fiindcă târâtoarele (urile) au orificiu’ buco-anal,iar în reclama de la tembelizor zice ca vindecă…

  2. Lacucaracea

    P. S. Știre de ultima oră : discipolul-ucenicul criminalului FSN-ist bolșevic Iliescu ,,spune din priviri” ca si lui i-au dat lacrimile, pe aceasta cale…

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei