Încet, încet, spitalele din Caraș-Severin se golesc de pacienții infectați COVID-19

 

modelmic

Cele două unități sanitare din Caraș-Severin care au tratat pacienți COVID în cele două luni și jumătate de la apariția primului caz în județ, își reiau încet, încet, scopul pentru care au fost construite: tratarea tuturor pacienților cu afecțiuni non Covid. Într-o discuție purtată cu directorul interimar al Direcției de Sănătate Publică a județului, dr. Romeo Dumitrescu, acesta a făcut o prezentare la zi cazurilor pacienților infectați sau suspectați de infecție cu noul coronavirus:

„Doar patru persoane mai sunt internate astăzi în cele două unități sanitare din Reșița și Caransebeș, două la spitalul municipal din Caransebeș, unul la Staționarul 3 din Reșița și încă o persoană pe secția de ATI a Spitalului Județean. Au ieșit din carantină instituționalizată toți cei care erau în hotelul de la Băile Herculane și au mai rămas 24 de persoane la Caransebeș. Nu a mai intrat nimeni în carantină, în schimb au intrat în izolare 3.900 de persoane de la declararea stării de alertă. Avem în continuare platou în ceea ce privește numărul celor infectați, de mai bine de o săptămână am rămas la 112 persoane, iar decesele sunt aceleași“.

Această statistică dă speranțe celorlalți pacienți care suferă de diferite afecțiuni și care, din cauza pandemiei, nu au avut posibilitatea să se adreseze medicilor pentru tratament:

Acești pacienți au acum ocazia să se adreseze medicilor pentru tratament, așa cum a fost în perioada anterioară când am preluat urgențele. Acum cei cu afecțiuni cronice, dar care au început să se decompenseze, sau care au nevoie de un diagnostic de precizie sau imagistic, se pot adresa specialiștilor din cele două unități sanitare. Tot ce este considerat o activitate normală, trebuie să reînceapă. Aceasta în condițiile în care rămânem tot pe faza de platou, de stopare a pandemiei, dar cu rezerve, pentru că trebuie să treacă 14 zile de la ultimul confirmat. Trebuie să revenim treptat la situația anterioară, la normalitate“ – a mai precizat  dr Romeo Dumitrescu

Despre pacientul aflat pe secția ATI a Spitalului Județean din Reșița, directorul DSP Caraș-Severin a precizat că acesta este un domn vârstnic cu hemodializă și mai multe probleme, pentru care reanimatorii se străduiesc de mai bine de 10 zile.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Makanaki

    Schimbati-l pe Walderama din functia de manager de la S.J.ca e de umplutura acolo, si-a deschis bordel in incinta spitalului, am inteles ca asistentele (unele pupincuriste ) sunt inebunite dupa gigolo!..mare jeg!La 64 de ani ai lui gandeste ca unul de 14 ani! Asta conduce un spital, rusine celor care l-au pus acolo, dar are un scop, stie impartirea ca acum se face banu!Domnilor doctori puneti presiune ca va mananca viata individul asta ingust la creieri!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei