Brian Filimon: „Am reușit să scriem o filă de istorie, împreună, pentru comunitatea noastră!”- Sfințirea Bisericii din Măureni!

filimon

Eveniment istoric pentru o comunitate cărășeană în zi de mare sărbătoare a creștinătății, Praznicul Adormirii Maicii Domnului, zi în care credincioșii din comună au văzut realizat un vis care s-a clădit cărămidă cu cărămidă de-a lungul a 16 ani, târnosirea sau sfințirea bisericii din Măureni.

Manifestarea a fost una de răsunet pentru acest colț de județ, alături de comunitatea prezentă în straie de sărbătoare și de oficialitățile locale fiind prezenți oaspeți de seamă: secretarul de stat, Dan Stan, senatorul PNL de Timiș, Alina Gorghiu, prefectul județului Caraș-Severin, Cristian Gâfu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, candidatul PNL pentru președinția CJ, Romeo Dunca, primari ai comunelor învecinate, precum și directori de instituții din județ.

Unul din ctitorii de seamă ai bisericii sfințite astăzi este chiar primarul comunei, Brian Filimon, care ne-a dezvăluit că peste 75% din fondurile alocate ridicării lăcașului de cult provin de la Primărie.

Acest eveniment pentru mine înseamnă enorm și cred că sunt la sentimentul întregii comunități, târnosirea marii noastre biserici, a catedralei, așa cum îi spunem cu toții și ar trebui tot județul Caraș să se mândrească cu asta deoarece veghează intrarea într-un județ minunat, pe care noi cu ajutorul lui Dumnezeu,  cel care ne-a pus în funcții, ar trebui să îl dezvoltăm așa cum își dorește fiecare locuitor vrednic.

Este o sărbătoare mare pentru localitatea noastră și de fiecare dată când ierarhul nostru drag, PS Lucian Mic, vine în comunitatea noastră, ne aduce o binecuvântare și mi-am dorit în tot acest mandat ca să îl avem în preajmă cât mai  des, deoarece ne motivează să facem bine mai departe și mă bucur că am doi preoți vrednici, la Șoșdea, dar și părintele de la Măureni cu care am avut un necaz mare anul acesta, dar peste care cu credință încercăm să trecem.

Le mulțumesc tuturor celor care au fost implicați, nu doar financiar, dar și cu sufletul, pentru că dacă nu s-ar fi pus suflet și multă trudă nu ne-am fi bucurat de ridicarea acestei catedrale și de sfințirea ei.

Îmi asum, sunt mândru, totul a decurs pe pași legali și cu o dorință foarte mare și îi mulțumesc și vechii conduceri, pentru că și ei s-au trudit, am preluat la un stadiu construcția bisericii și mă bucur că am reușit să scriem o filă de istorie împreună pentru comunitatea noastră. Comunitatea Măureni, fiind o comunitate veche de șvabi, de etnici germani, nu a avut o biserică ortodoxă, iar acum predomină peste 90% ortodocși și era nevoie de o biserică. Astăzi am semnat un document care va rămâne pentru totdeuna în incinta bisericii”, a declarat primarul comunei Măureni, Brian Filimon.

Sfințirea Biserici din Măureni a fost săvârșită de către Episcopul Caransebeșului, PS Lucian Mic, așteptat în comunitate într-o desăvârșită atmosferă de sărbătoare, pur românească, de către tinerii ATOR Banatul de Munte și gazde, primarul din Măureni, Brian Filimon și preotul satului, Aurel Radics.

Despre însemnătatea de suflet a acestui mare eveniment pentru comunitate și pentru toți fii satului, ne-a mărturisit emoționată fiica preotului din Măureni, Anita Radics, o tânără implicată activ în viața comunității și a bisericii.

Sărbătoarea aceasta este o bucurie extraordinară atât pentru întreaga comunitate a satului Măureni, cât și pentru mine personal în calitate de locuitor al acestui sat, în calitate de fiică a acestui sat, dar și în calitate de fiică a preotului acestui sat care timp de 16 zile s-a trudit să ridice împreună cu donatorii și împreună cu primăria comunei noastre, este un vis împlinit pentru noi.

Eu de fapt nu îmi aduc aminte când au început lucrările pentru această biserică deoarece eram foarte micuță atunci când au început, dar ce știu este că nu exista o zi în familia mea în care să nu se discute despre acest eveniment, ce părea că nu se mai întâmplă și iată că Dumnezeu ne-a dăruit binecuvântarea de a trăi această bucurie chiar în acest minunat Praznic al Adormirii Maicii Domnului pe care am și primit-o ocrotitoare în această zi. Mă bucur totodată că sunt alături de mine și alături de comunitatea mea frumoasă, prietenii de la Moniom, ATOR Banatul de Munte, tineri pe care îi reprezint în calitate de președinte al lor, de responsabil ATOR și le mulțumesc că au fost alături de mine la toate evenimentele importante din viața mea”, a declarat fiica preotului satului Măureni, Anita Radics.

DSC_0187[1]

DSC_0143

 

DSC_0241 DSC_0248 DSC_0286 DSC_0294 DSC_0336 DSC_0387 DSC_0490 DSC_0583 DSC_0585 DSC_0594

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei