Borcean își ia mâna de pe spitalul din Caransebeș. „În sfârșit am tras lozul norocos!”

b

Primarul liberal al Caransebeșului, Felix  Borcean, se arară foarte încântat de noul manager al spitalului din municipiul pe care îl administrează, apreciindu-i public hotărârea și felul în care a surprins pe toată lumea cu noile măsuri de revitalizare a unității spitalicești. Încrederea pe care edilul Borcean o are în noul director a mers până într-acolo că șeful administrației locale i-a promis sprijinul său total managerului Adrian Cican și i-a dat mână liberă în aplicarea deciziilor manageriale.

E un tip cu experiență și politică și managerială destul de vastă și cred că în sfârșit am tras lozul norocos  pentru spitalul din Caransebeș și pentru Caransebeș. Trebuie să spunem că spitalul din Caransebeș este unul dintre problemele care ne ocupă mult timp, de foarte multă vreme și foarte mulți cetățeni sunt nemulțumiți de starea spitalului, iar eu ca primar am cheltuit foarte mult timp, foarte mulți nervi, foarte multă pasiune cu acest spital și faptul că am reușit să aduc pe managerul Cican la Caransebeș mă degrevează și pe mine de o serie de responsabilități, aș putea spune, de timp, asta neînsemnând că de acum încolo spitalul din Caransebeș nu mai este o preocupare de-a mea, doar că mult mai simplu îți este ție ca primar când ai astfel de oameni în echipa ta, în anumite posturi, simți că lucrurile se mișcă mult mai bine”, a declarat primarul Felix Borcean.

De când Borcean a preluat mandatul de primar, pe scaunul de conducere al spitalului municipal s-au perindat mai mulți manageri. Și, deși a mărturisit că în alegerea managerului nu a fost predominantă orientarea politică ci omul, i-a fost greu să aleagă omul potrivit.

La spital, în general, este foarte greu să găsești un manager, să îi cunoști calitățile, aptitudinile, să îndeplinească și criteriile și, ultima condiție, să mai și vrea să fie manager. Au fost și vremuri mai complicate din punct de vedere salarial, până la ultimii doi manageri salariul nu era unul foarte atractiv și să conduci o unitate cum este un spital municipal de urgență, cu mai bine de 400 de angajați și să fii mai prost plătit decât mulți dintre angajații tăi, nu este foarte confortabil”, a afirmat primarul.

La începutul mandatului lui Borcean, funcția de manager a fost ocupată de un bucureștean pe care edilul spune că nu a reușit să îl cunoască foarte bine și care la un moment dat a renunțat la funcția de conducere a unității spitalicești.

I-a urmat tânărul medic Ionuț Mihăilică. Și acesta a plecat nemulțumit, din spusele primarului, de veniturile salariale și a preferat să-și reia profesia de medic.

Pe fotoliul de manager a ajuns apoi farmacista social-democrată Mihaela Popovici, care a fost destituită chiar de cel care a propus-o în funcție, în urma unui scandal.

Nu am ținut cont de orientarea politică. Am zis că vine o femeie și poate se schimbă niște lucruri, nu i-am cerut decât să facă curățenie în spital, să fie un spital curat. Mi-am zis că o mână de femeie este mai potrivită, poate. I-am cerut să înființeze ambulatoriu. Nu s-a întâmplat acest lucru și a fost singurul manager pe care l-am înlocuit. Suntem în proces. Am câștigat în prima instanță”, explică primarul Borcean.

A urmat la conducerea spitalului municipal fostul manager al Caromet,  Octavian Dena, un om în care primarul Borcean a crezut, dar un personaj „prea rafinat” pentru situația tulburătoare în care se afla spitalul și  care, la fel ca marea majoritate a predecesorilor săi, a ales să își dea demisa din funcție.

Provocarea de a resuscita spitalul din Caransebeș a revenit lui Adrian Cican, care a preluat funcția de manager cu 3 săptămâni în urmă și în care edilul Borcean își pune toată nădejdea.

„Pe domnul Adrian Cican l-am cunoscut prin primăvara anului acesta și mi-a lăsat o impresie foarte bună, dar eu aveam manager  la vremea respectivă, pe domnul Dena. Dar în momentul în care domnul Dena și-a dat demisia, am ezitat o vreme, m-am gândit pe cine aș putea să pun în locul lui și am primit această idee salvatoare de la actualul director economic, care mi l-a amintit pe domnul Cican și după ce l-am sunat, dumnealui a acceptat a doua zi postul de manager al spitalului din Caransebeș”, a declarat Felix Borcean.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. zero

  „Nu am ținut cont de orientarea politică. … Mi-am zis că o mână de femeie este mai potrivită …”, explică primarul Borcean.

  Este sigur că aţi avut în vedere “o mână de femeie”.
  Nu altceva?
  Şi predecesorul Vela are ceva “reputaţie” în acest sens.
  Deh’, el vine mai de pe la ţară :)

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei