BILANŢ 2014, un an dificil pentru judeţ: un incendiu pe zi, inundaţii, accidente şi explozii

bilanţ

Sala Palatului administrativ a găzduit joi, 22 ianuarie, şedinţa de bilanţ a ISU Semenic. După un an greu cu evenimente periculoase, autorităţile speră la un 2015 mai liniştit.

Bilanţul situaţiilor de urgenţă cu care s-au confruntat pe parcursul anului trecut atât ISU, cât şi Comandamentul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă arată că în 2014 au fost înregistrate 2.693 astfel de evenimente, faţă de 1.762 în 2013.

Incendiile rămân în continuare unul dintre principalele riscuri, fiind înregistrate în 2014, în medie, câte unul pe zi.

isu2

În perioada aprilie – septembrie, forţele de intervenţie au fost mobilizate pentru a interveni la inundaţiile care au afectat judeţul Caraş-Severin. Sute de case din zeci de localităţi cărăşene au fost rând pe rând invadate de apele care au lăsat în urmă pagube de miliarde. Din fericire, datorită eforturilor comune depuse de autorităţi, Guvernul a direcţionat către judeţ bani pentru limitarea efectelor inundaţiilor. „Mulţumirile mele se îndreaptă către salariaţii ISU Semenic şi către membrii Comitetului judeţean, pentru tot ceea ce am făcut împreună în 2014, un an în care nu am fost feriţi de evenimente periculoase. Am reuşit însă împreună să limităm pagubele şi, cel mai important, nu am avut victime. Prin munca tuturor, am reuşit şi să întocmim documentaţia necesară, astfel încât să primim bani de la Guvern. Toate unităţile administrativ-teritoriale afectate de inundaţii au beneficiat de finanţare pentru remedierea paguberlor”, a precizat Silviu Hurduzeu, prefectul judeţului Caraş-Severin şi preşedinte al Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Prezent la şedinţă, Sorin Frunzăverde, preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a apreciat munca depusă de ISU în 2014 şi a vorbit despre investiţiile necesare pentru ca misiunile de salvare să fie eficientizate.

isu 3

„Am derulat împreună, în ultimii doi ani, un program finanţat din fonduri transfrontaliere care a reuşit să doteze inspectoratul, în valoare de circa un milion de euro. Această sumă care s-a materializat în nouă autospeciale care eficientizează activitatea, iar beneficiari sunt cetăţenii din Caraş-Severin. Am discutat cu comandantul inspectoratului posibilitatea de a continua această serie de investiţii în cadrul legal pe care-l avem la dispoziţie. Ne gândim şi la extinderea centrului de comandă şi sper ca anul acesta în condiţiile în care va exista finanţare, să reuşim să găsim forma legală pentru aceasta. Activitatea dumneavoastră e foarte importantă pentru județ. Sunteţi cei de care cărăşenii au nevoie în momentele complicate şi vom încerca la nivelul Consiliului Judeţean să găsim soluţii pentru a vă înlesni această activitate“, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean, Sorin Frunzăverde.

Pe lângă incendii şi gestionarea situaţiilor generate de fenomene meteo periculoase, pomperii au mai intervenit la 43 de descarcerări, 126 misiuni de asistenţă persoane, 53 misiuni pirotehnice, o explozie imobil şi un accident transport substanţe periculoase.

 

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei