Barbălată n-are încă șanse să vândă Funicularul. Primăria, indecisă între cumpărare sau demolare!

Funicularul

Cu toate că Primăria Reșița a anunțat de curând că ar fi interesată să achiziționeze Funicularul, se pare că Barbălată nu are prea multe șanse să-și vândă „bogăția” în viitorul apropiat.

Idei pentru reabilitarea funicularului, construcție emblematică pentru Reșița, au fost multe. Cu toate acestea, indiferența și nepăsarea au dus la degradarea acestuia într-un stadiu deplorabil. Nici măcar afaceristul Costel Ciobanu, actualul proprietar al funicularului nu a mișcat vreun deget pentru scheletul de fier care străbate cerul Reșiței.

Astfel, autoritățile locale au decis de curând să se mobilizeze singure și să liciteze pentru cumpărarea funicularului. Cu toate acestea, și planurile municipalități stagnează, și asta pentru că sumele de bani care ar trebui investite acolo sunt mari și momentan inexistente, iar o astfel de decizie, spun autoritățile locale, trebuie gândită în amănunt.

Mai mult, balanța înclină puternic și spre varianta demolării funicularului, asta cu toate că studiile realizate până acum au demonstrat că acolo este vorba despre o construcție solidă căreia, cu puțin interes, i-ar putea fi atribuită o cu totul altă utilitate care să aducă chiar profit în buzunarele municipiului.

„Până în luna ianuarie anul viitor, colegii consilieri, reșițenii, se vor pronunța dacă luăm sau nu funicularul. Eu nu mă pronunț, știu că am obligația de a pune în aplicare o sentință definitivă care obligă Primăria să demoleze acea construcție. Eu va spun ce ar trebui să fac pentru a nu mă trezi cu o plângere penală, să demolez. Nu am făcut-o până acum, deși ar fi trebuit să aprob demolarea. Eu personal nu aș face acest lucru dar aștept decizia forului legislativ și, bineînțeles, o finanțare pentru că fără bani nu poți vorbi de consolidare, întreținere, modernizare. S-a făcut un studiu de portanță, și s-a stabilit că funicularul permite o suprastructră, este o construcție solidă. Cât este de bine să fie modernizat, îi rog pe reșițeni să se pronunțe, iar în ianuarie ar trebui făcut ceva concret”, a menționat Mihai Stepanescu, primarul Reșiței.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. adam

    NU MAI AVEM INCREDERE IN TINE MISULE, TU VEZI NUMAI “ZECIUIALA” CUM SPUN PROCURORII, NU VZ LUCRAREA IN SINE, CA REALIZARE, CA IMPORTANTA, CA OBIECTIV, CA ……………………..

    SOLUTIE: 1. OBLIGAT PROPRIETARUL SA CURETE PLASA DE PIETRE SI RESTURI, 2. SA BLOCHEZE ACCESUL PE PLATFORMA, 3. URMATORUL PRIMAR ALTUL DECAT STEPANESCU SA IA O DECIZIE DREAPTA IN VIITORUL FUNICULARULUI RESITEAN.

    V-AS FI PROFUND RECUNOSCATOR D PRIMAR DA M-ATI ASCULTA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Pingback: "Dezbaterea" care n-a prea fost dezbatere

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei