Bacalaureat ziua a doua: proba scrisă la Limba și literatura maternă

aa

Absolvenții clasei a XII-a, care au studiat într-o limbă a minorităților naționale (croată și germană), au susținut marți 23 iunie, proba scrisă la disciplina Limba și literatura maternă, în 2 centre de examen organizate în Caraș-Severin, la Colegiul Național „Diaconovici Tietz” Reșița (10 candidați la Limba germană maternă și 5 candidați la Limba croată maternă) și la Colegiul Național „C.D. Loga” Caransebeș (2 candidați la Limba germană maternă).

La această probă scrisă au fost prezenți toți candidații înscriși (17). Niciun elev nu a fost respins la controlul epidemiologic. De asemenea, nu s-au înregistrat cazuri de elevi eliminați pentru tentativă de fraudă. Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura maternă vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Următoarele probe vor avea loc astfel: miercuri, 24 iunie – proba obligatorie a profilului, iar joi, 25 iunie – proba la alegere a profilului și a specializării.

Tot astăzi s-a încheiat perioada de depunere a contestațiilor pentru examenul de Evaluare Națională. În Caraș-Severin s-au înregistrat 106 contestații, din care 65 la Limba și literatura română   și  41 la Matematică, ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Ioan Chiosa. Rezultatele finale se vor afișa sâmbătă 27 iunie.

Sursă foto: haihuin2.com

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei