Autobuzele reșițene vor avea Wi-Fi și sistem electronic de taxare! Aparatura a fost montată deja

 modelmic+editorial

Autoritățile locale reșițene fac progrese în ceea ce privește facilitățile pe care le pun la dispoziția cetățenilor atunci când vine vorba de transportul în comun. Noile autobuze atrag deja mult mai mulți călători decât municipalitatea anticipa, iar viitorul pare și mai bun odată ce sistemele de internet și e-ticketing vor fi funcționale.

Din spusele reprezentanțilot Transport Urban Reșița, până la mijlocul lunii februarie vor fi montate în autobuze 24 de routere 4G, care permit conectarea simultană la internet a cel puțin 60 de persoane.

„Am semnat deja contractul de achiziție a 24 de routere 4G, special concepute pentru mijloacele de transport în comun, ce permit o accesare simultană a cel puțin 60 de persoane. Aceste routere vor fi integrate în sistemul e ticketing și vor fi funcționale la mijlocul lunii februarie, sperăm noi”, explică autoritățile locale.

În ceea ce privește taxarea electronică, primarul Ioan Popa a anunțat că au ajuns deja computerele de bord care urmează să fie montate în acest sens. Următorul pas este achiziționarea validatoarelor și punerea în funcțiune a sistemului. Fiecare reșițean care circulă cu autobuzul va putea cumpăra un card personal pe care va avea abonamentul dorit, card ce va trebui validat la fiecare urcare în autobuz.

Pentru cei doresc să circule pe bază de bilet, acestea vor putea fi achiziționate de la diferite puncte de vânzare montate în stații sau lângă acestea. La rândul lor, biletele vor trebui trecute prin aparatul de validat la fiecare călătorie.

Cu această ocazie însă, autobuzele nu vor mai avea taxatori, anunță autoritățile locale. În schimb, numărul controlorilor va fi mărit pentru a monitoriza corectitudinea cu care acest sistem este folosit de către reșițeni.

„Sistemul este deja 50 la sută instalat. Săptămâna trecută au ajuns computerele de bord. Urmează după ele validatoarele și cardurile personale și pentru cine dorește bilete, acestea se vor putea cumpăra de la diferite puncte de vânzare. Apoi, după ce sistemul va fi funțional, taxatorii vor dispărea. Cu toate acestea, vom crește numărul echipelor de control. Nu de alta, dar nu credem în conștiința civică”, explică autoritățile locale reșițene.

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Cristi

  Este de felicitat primarul +echipa care a fixat abonamentul pt.pensionari ,studenti la 20 RON/luna.Sper sa nu modifice suma macar anul 2018.

 2. zero

  “Apoi, după ce sistemul va fi funțional, taxatorii vor dispărea.” explică autoritățile locale reșițene.
  De data asta autorităţile locale nu mai e… primarul Ioan Popa.
  Curioasă sminteală în sursa explicaţiilor.
  Probabil ca să nu cumva sa fie acuzat el personal (Popa) de dispariţia unor persoane prin îngroparea locurilor de muncă.
  Fiarele au la el prioritate.

 3. Stefan Nicolescu

  La un sistem de transport urban, wi-fi-ul si echipele de control sunt ultimele lucruri care conteaza. Cea ce este cel mai important, este ca cetatenii acestui municipiu, resedinta de judet, sa nu inghete, iarna, in statii 15-20 de minute si vara in autobuze sa nu fie 70 de grade si calatorii sa stea ca intr-o “saramura”. La orele de varf autobuzele trebuie sa circule, din 3 in 3 minute si in afara orelor de varf din 7 in 7 minute. Cea ce conteaza la un sistem de transport pt. calatori in sistem urban sunt conditile civilizate de transport la un pret decent.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei