Au curs amenzile la final de săptămână! Sancțiuni de peste 124.000 de lei, aplicate în Caraș-Severin

modelmic

Amenzi în valoare de peste 124.000 de lei au fost aplicate la finalul săptămânii trecute în județul Caraș-Severin, în urma unor activitățile de verificare a modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Cele mai multe sancțiuni au fost acordate pentru nepurtarea măștii de protecție, dar și pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea între orele 23:00-05:00.

Peste 400 de polițiști, dar și jandarmi, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraș-Severin, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin au desfășurat în ultimele trei zile acțiuni de verificare în zone aglomerate, în trafic, centre comerciale, piețe, târguri și terase, precum şi în mijloacele de transport în comun.

Au fost verificate 163 de societăți comerciale şi 362 de mijloace de transport persoane, dintre care 129 de mijloace de transport public în comun, fiind legitimate peste 7.700 de persoane.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 551 de sancțiuni contravenționale, în valoare 124.550 de lei, dintre care 479 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 53 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea în intervalul orar 23:00-05:00.

Reamintim faptul că circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00 este restricționată, cu unele excepții, pentru motive justificate, în care persoanele sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise, indiferent de incidența cumulată a cazurilor;

Se interzice desfășurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private;

Se suspendă activitatea piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor; Prin excepție, se permite activitatea piețelor agroalimentare ce pot fi organizate în zone publice deschise, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Scopul poliţiştilor nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare şi prevederilor legale pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19, însă nu vor fi tolerate abateri de la normele legale.

Facem apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să nu se expună la riscuri.

Totodată, persoanele care se deplasează în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00, pentru motive justificate, sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil”, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

 

Karina TINCUL

 

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Tk

  Să fi supus înseamnă să fi idiot. Ce se întâmplă între ora 23 și 5 dimineața trec convoaiele cu lemnul furat și noi nu trebuie să vedem de parcă nu am ști. JOS BOTNIȚA SCLAVILOR.

  1. imoGen

   Stai liniștit! De când cu Velea la MAI s-au redus la ZERO defrișările.
   Urmează și alte reduceri: la angajați, la salarii, la pensii etc.. Țineți aproape!

 2. Contravenientul

  Sa mai dea amenzi ca sa ajungă PDL-PNL sub PSD si USR. Hai cu amenzile pe români sa se învețe minte si sa voteze in continuare cu Iohanistii. Vorbim la primăvară

 3. Popa Ioan

  Intreb din curiozitate, mai exista vreo Tara care se lauda cu cate amenizi sau dat si ce valoare au ele ?, se mai face in vreo Tara din lumea asta, asa ceva sau doar in Romania ???

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei