UPDATE: Astăzi se dă startul programului rabla pentru electrocasnice! Cel mai mare voucher este de 500 de lei!

coucher

Update: AFM a anunţat că înscrierile pentru persoanele fizice se amână din cauza unor suspiciuni de fraudă „privind siguranța informatică a aplicației și a încercărilor anterioare de fraudare a procesului de înscriere prin clonarea unor informații specifice programului Rabla pentru Electrocasnice”. Programul trebuia să înceapă la ora 12:00, dar site-ul nu a funcţionat.

 

…………………………..

Astăzi va debuta programul rabla pentru electrocasnice dedicat persoanele fizice. Ediţia din acest an a programului „Rabla pentru electrocasnice” demarează la ora 12:00, anunță Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Persoanele interesate trebuie să se înscrie în aplicaţia disponibilă pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu, la adresa www.afm.ro şi la secţiunea https://electrocasnice.afm.ro/ și vor primi un voucher electronic, cu valori cuprinse între 200 şi 500 de lei valabil 15 zile.

Voucherul va fi predat exclusiv comercianţilor autorizaţi, de la care pot lua electronice sau electrocasnice care consumă mai puţînă energie electrică, odată cu predarea aparatelor vechi, care sunt reciclate.

Conform regulamentului programului, persoanele fizice beneficiază de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice şi electronice de uz casnic, cu eficienţă energetică clasa A++ şi A+++, după cum urmează: 300 de lei pentru maşini de spălat rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 400 de lei pentru maşini de spălat vase cu eficienţă energetică cel puţin A++; 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile, cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++; 400 de lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare cu eficienţă energetică cel puţin A++; 400 de lei pentru televizoare cu eficienţă energetică cel puţin A; 400 de lei pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Se acordă vouchere în valoare de 500 de lei pentru laptopuri şi de 300 de lei pentru tablete.

După publicarea, în maximum 15 zile, pe site-ul AFM, a listei persoanelor fizice aprobate, solicitanţii se vor prezenta la unul dintre comercianţii validaţi, de unde vor achiziţiona echipamentul dorit, se menţionează în comunicatul Ministerului Mediului.

În 2019, Programul „Rabla pentru electrocasnice” a beneficiat de o alocare de 40 de milioane de lei, fiind acordate vouchere valorice, pe baza cărora românii au avut posibilitatea să-şi cumpere un produs nou – de la maşină de spălat rufe sau maşină de spălat vase până la aparate de aer condiţionat sau frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/congelatoare şi televizoare.

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei