Prima școală de pictură academică din Banat a funcționat la Bocșa sub îndrumarea întâiului pictor academic al Banatului, Mihail VELCELEANU, de la care au rămas câteva biserici pictate în zonă.
Această „școală bocșeană” de pictură a continuat ulterior cu Tiberiu BOTTLIK, Vasile GAIDOȘ, Peter KNEIPP, Constantin MUNTEANU, Vasile MARCU, Viorel COȚOIU și nu în cele din urmă cu Elena HĂBĂȘESCU, cea care duce mai departe tradiția pictorilor din Bocșa prin clasa de pictură, secția externă Bocșa, a Școlii Populare de Arte și Meserii „Ion Românu” din Reșița a cărui coordonator este.
Pentru a marca sfârșitul primului semestru de studii, cursanții cercului de pictură vor susține mâine, începând cu orele 16,00 la Sala de Expoziții a Casei Orășenești de Cultură la un vernisaj al expoziției de arta plastica cu tematica diversa .
Alături de tablouri, cursanții vor mai expune felicitări de Crăciun și lucrari textile decorative , pe care le-au pictat la orele de curs.
„Iubitorii de artă sunt așteptați să-și bucure privirile și sufletele cu creațiile talentaților bocșeni, câștigători ai numeroase premii la concursurile de gen și cu expoziții la nivel național, dar și pentru a încuraja actul artistic”, a explicat Ioan Liuț, directorul Casei Orășenești de Cultură din Bocșa.
Alexandra JURCA