„Aquacaraș să fie preluată de Aquatim”, cer liberalii! Președintele Hurduzeu nu exclude această posibilitate

modelmic

 

Conducerea Consiliului Județean Caraș-Severin ia în calcul varianta preluării societății Aquacaraș de către compania de apă și canal din județul Timiș. Reprezentanții forului județean au avut deja discuții în acest sens cu conducerea societății Aquatim, precizează președintele Silviu Hurduzeu.

Subiectul Aquacaraș a fost readus în discuție în ședința forului județean de astăzi, atunci când a fost supus dezbaterii un proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului societății Aquacaraș pe anul 2019.

În buget am prevăzut o creștere de 8% a veniturilor pe 2019, încercând să aducem societatea într-o zonă în care să nu mai avem pierderi. Anul trecut a avut o pierdere de aproximativ 3 milioane de lei și anul acesta ne propunem să mărim veniturile și să scădem cheltuielile”, a precizat cu acest prilej managerul Aquacaraș, Aurel Văduva.

Liberalii nu au fost deloc impresionați de cifrele prezentate de Văduva. Mai mult chiar, aceștia s-au arătat nemulțumiți de faptul că proiectul de hotărâre a fost introdus în procedură de urgență, motiv pentru care nu ar fi avut timp să îl analizeze cu atenție.

Noi suntem acționari majoritari la Aquacaraș, dar suntem și principalii beneficiari ai înjurăturilor cetățenilor din Caraș-Severin pentru că în toate punctele unde ei lucrează sunt dezastre. Eu aș propune ca societatea Aquacaraș să fie preluată de Aquatim, o societate similară din Timiș, care înregistrează venituri peste venituri. Asta ar fi cea mai bună treabă pe care am putea să o facem pentru ei. Grupul liberal nu trimite ambulanța la ei pentru faptul că pe ei îi dor astăzi măselele și vor acest buget”, a afirmat liberalul Ioan Cojocariu.

Președintele forului județean Silviu Hurduzeu a declarat la finalul ședinței că nu a înțeles reticența liberalilor, care s-au abținut de la vot, având în vedere că respectivul buget a fost deja discutat și aprobat în în Adunarea Generală a Acționarilor de la nivelul societății Aquacaraș, care are ca membri, pe lângă forul județean, toate UAT-urile care fac parte din societatea Aquacaraș. La respectiva ședință pe lângă reprezentatul forului județean (principalul acționar) a participat doar reprezentantul Primăriei Oțelu Roșu, a atras atenția Hurduzeu.

Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean a precizat că varianta preluării societății Aquacaraș de către Aquatim nu este una deloc exclusă.

Este o discuție mai veche. Am avut de-a lungul timpului întâlniri cu dl director Vlaicu, care este cărășean de-al nostru, am discutat despre această posibilitate, dar o preluare, o fuziune, o comasare, nu se face într-o ședință de CJ, la o simplă propunere. Aici este nevoie de o evaluare la nivelul celor două societăți, vedem fiecare ce patrimoniu are, ce formulă se alege, dacă se ajunge la o astfel de variantă. Vă dați seama că trebuie să treacă prin toate organismele, Consiliu de Administrație, Adunare Generală a Acționarilor, Consiliile Locale și Județene, ADI-urile din cele două județe.

Repet, am avut discuții cu dl director Vlaicu pe această temă și cu președintele CJ Timiș, dl Dobra, despre această posibilitate și știu că la nivelul societății Aquatim a fost contractată o firmă pentru a evalua această variantă. Dar mai este mult până atunci. Este o variantă pe care am luat-o în considerare cu mult înainte de a ne propune dl Cojocariu asta în plenul ședinței”, a precizat Hurduzeu.

Pentru moment, societatea Aquacaraș are buget pe anul 2019 (buget care se ridică la aproximativ 40 de milioane de lei, atât la capitolul venituri, cât și la cheltuieli), proiectul fiind adoptat în ciuda opoziției liberalilor.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. zero

    “Eu aș propune ca societatea Aquacaraș să fie preluată de Aquatim, o societate similară din Timiș” , a afirmat liberalul Ioan Cojocariu.

    Dacă tot nu o cumpără (preia) Vela, tăiţelu’, Dunca sau altul din “echipă”…
    Da’ … apa nu curge şi liberă, fără … “liberali”?

  2. gabi

    Aruncati pisica, domnilor din Consiliul Judetean…. Ca actionari majoritari in Aquacaras, ce drak ati pazit pana acum? Nu stiu unde este “buba”, dar nici voi nu sunteti “Alba ca zapada” in ecuatia asta…. va cam spalati pe mainile dumneavoastra, nu prea curate de altfel, domnilor actionari! Chiar nu sunteti in stare sa gestionati ce este in ograda voastra? Se pare ca nu, cu scuzele de rigoare… Este mai usor sa acuzi, sa renunti, decat sa pui mintea la contributie si osul la treaba…. vai noua…!!!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei