Ape tulburi în organizația PSD Caraș-Severin

aa

Pescarii știu că apele tulburi sunt cadrul ideal pentru răpitori. Peștii aceia mai mari care îi înfulecă fără menajamente pe cei mai mici. Apele s-au tulburat și mai tare în organizația PSD Caraș-Severin, încă de anul trecut, când un grup de lideri cu vechime în partid și cu un cuvânt greu în deciziile politice ale județului, au solicitat conducerii centrale renunțarea la interimat în cazul conducerii cărășene și alegeri interne; de la organizațiile comunale și orășenești, până la vârful celei județene. O analiză a rezultatelor alegerilor locale și parlamentare, renunțarea la o conducere interimară care funcționează de prea mult timp și alegeri statutare.

Scrisoarea trimisă președintelui Marcel Ciolacu și implicit conducerii centrale a PSD încă de anul trecut și semnată de aproape 70 de președinți de organizații locale, primari și consilieri județeni, nu a rămas fără urmări. La sfârșitul acestei săptămâni liderii celor care au semnat petiția au fost suspendați din partid, adică maziliți mai pe înțelesul tuturor. Am încercat să aflu care este dedesubtul acestei decizii și am stat de vorbă cu cei „pedepsiți“ pentru opinia lor.

Gabriela Stuparu, fost vicepreședinte al organizației PSD Caraș-Severin: „Eu nu mai sunt vicepreședinte din 17 decembrie anul trecut când s-a solicitat conducerii centrale, de către președintele interimar Silviu Hurduzeu, schimbarea fostei structuri interimare cu o alta. Eu nu am fost informtă oficial și am solicitat un răspuns, pe care l-am primit după 30 de zile și am aflat că există o altă strucrtură din care nu mai fac parte. S-a încercat includerea în această structură a unor persoane fidele actualei conduceri sau a așa zișilor lideri ai acestei conduceri interimare. Au fost înlăturate persoanele incomode sau care prezintă un real pericol pentru pozițiile și funcțiile unora.

1

Logic era să se facă o analiză a alegerilor locale, despre care actualul președinte Silviu Hurduzeu nu spune absolut nimica. Pe de altă parte, potrivit prevederilor statutare, această structură interimară trebuia construită pe structura definitivă prevăzută în statut. Acest comitet interimar nici nu există ca și structură prevăzută în statut. Ei au creat așa, o struțo-cămilă, un comitet interimar județean, care este o structură nestatutară și nelegală din punctul meu de vedere. Eu  nu alerg după funcții pentru că eu am avut funcții, dar dacă legea ta de organizare internă îți spune ceva, nu cred că mai ai loc de întors, fie că ești președinte sau vicepreședinte. Constat că delictul de opinie este mai sancționat decât faptul că ai multiple dosare penale“ – a mai afirmat Gabriela Stuparu.

La rândul său, consilierul județea Ioan Crina, a declarat pentru Reper24: „ Am aflat ieri de chestiunea asta, vreau să văd hârtia ce conține, pentru că am fost acuzat că am adus prejudicii PSD-ului. Eu cred, din contră, că am făcut politica PSD-ului. Oricum conform statului trebuia să fiu și eu chemat la ședința respectivă. Despre miza ascunsă a acestui joc politic, cred că este ceea ce vede toată lumea: faptul că am contestat poziția lui Hurduzeu a deranjat. Eu nu am atacat niciodată partidul și politica partidului și nici nu am să o fac. Faptul că discutăm despre anumiți oameni, asta-i o altă poveste“ – a mai precizat Ioan Crina.

3

Am solicitat și opinia unui alt lider marcant al organizației județene, primarul orașului Oțelu Roșu – Luca Mălăescu: „Cu siguranță hotărârea este nestatutară datorită faptului că este luată de un comitet interimar, datorită faptului că orice suspendare sau excludere nu poate să o ia organizația județeană, ea trebuie adoptată inițial de organizația locală iar ei doar să o aprobe; asta din punct de vedere juridic. Din punct de vedere politic, cu siguranță această decizie a fost luată pentru a netezi drumul, probabil al domnului Hurduzeu, spre a câștiga din nou, fără probleme viitoarele alegeri ce se vor ține în următoarele luni de zile și în urma demersului nostru pe care l-am făcut la conducerea centrală, unde am prezentat un tabel cu semnăturile a 69 de lideri ai organizațiilor locale din Caraș Severin“.

2

 

„Am semnalat faptul că ne dorim organizarea de alegeri, pentru că stăm într-un interimat de foarte multă vreme, care a demonstrat și prin pierderea alegerilor la președenția Consiliului Județean și a rezultatelor de la parlamentare că  nu este cea mai bună soluție. Silviu Hurduzeu a câștigat la Oțelu Roșu președinția Consiliului Județean, singurul oraș în care a câștigat. Mă așteptam să mi se spună măcar un mulțumesc, dar poate sunt eu prea pretențios. În loc de așa ceva, deciziile au fost de altă natură. După 21 de ani de membru PSD nu mă așteptam la asemenea decizii, chiar dacă, de câteva săptămâni, în cercul nostru de prieteni despre care se spune că ne-am revoltat, se vorbea despre  o asemenea variantă, probabil singura care ar netezi drumul spre câștigarea alegerilor interne de către actualul președinte interimar Silviu Hurduzeu“ a adăugat Luca Mălăescu.

Și primarul orașului Oravița Dumitru Ursu este nemulțumit: „În cazul meu au greșit; au greșit grav, pentru că nu trebuiau să mă suspende, trebuia să fiu exclus“, a afirmat domnia sa, după ce și-a arătat fățiș susținerea pentru Partidul Național Liberal, dând peste cap toate așteptările conducerii județene a PSD.

Una peste alta, concluzionând, cred că putem spune că există grave probleme de comunicare în filiala Caraș-Severin a PSD, că se duc lupte acerbe pentru putere, că ședințele acestei „struțo-cămile“ de care amintea Gabriela Stuparu se țin doar la un anumit restaurant din Caransebeș, că este cunoscută prietenia dintre Silviu Hurduzeu și prim-vicepreședintele partidului Sorin Grindeanu, că revenirea lui Ion Mocioalcă în echipa cărășeană a trezit și animozități. Rămâne să observăm, în calitate de jurnaliști, care va fi rezultatul acestor lupte și cum se va decide soarta filialei Caraș-Severin la alegerile ce vor fi organizate mai repede sau mai târziu.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Palas

    Numai daca ești paralel cu politica nu intelegi că, politicianul care fuge de vot este sigur ca va pierde. De ce sa suspenzi membrii de partid care vor sa isi aleagă conducerea? Cel mai probabil, in stilul practicat de Dragnea, conducerea interimară a PSD CS a chemat PE RAND, la Caransebeș , semnatarii cererii de organizare a alegerilor si i-au convins cu ” doctrina social-democrată “sa dea declarații cum ca ” nu am știut ce am semnat , m-a chemat domnul . . si mi-a zis sa semnez” dupa care au prezentat declarațiile “iubitului conducător ” si lui “Emil BOBU”( ala care s-a lipit cu fundul pe scaunul de premier ca , daca era Iliescu il da jos cu minierii). Cu aceste declarații Comitetul Central al PCR (Partidului Ciolacului Reformat) au decis sa suspende oameni care au performanță politică in județ. Intreb dacă la restaurantul din Caransebeș consumă salată stricată, altfel nu se poate sa lovești partidul din interior. Sau poate predau PSD CS la PNL cum a predat , președintele PSD CS , prin 2017, lui Popa Taitelu, PSD Reșița, PSD CS este la Caransebeș, oricine din Reșița. Oravița, Otelu vrea să schimbe lucrurile va fi “executat”. Singurul care putea sa le vina de hac celor din conducerea caransebeșeana a PSD era Mihai Stepanescu, Dumnezeu sa îl odihnească în pace. Nu sunt membru PSD dar urmaresc de 25 ani ce se întâmplă in politică. Este o parere si trebuie tratată ca atare.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei