Aparat RT-PCR funcțional la Reșița cu aportul Consiliului Județean Caraș-Severin

a

Aparatul RT- PCR pentru diagnosticarea infecțiilor SARS-COV-2, achiziționat de către Consiliul Județean Caraș-Severin, este complet și funcțional, la jumătatea lunii trecute ajungând și ultimele componente ale aparatului.

Până în prezent, s-a făcut instruirea personalului medical pt RT-PCR, s-a primit avizul Direcției de Sănătate Publică Caraș-Severin și a fost trimisă întreaga documentație tehnică a aparatului la Ministerul Sănătății. Se așteaptă ca, în următoarele zile, să se primească și aprobarea de la Ministerul Sănătății, pentru ca laboratorul spitalului să fie inclus în lista centrelor de testare SARS-COV-2.

Odată finalizată și această procedură, probele recoltate pacienților care se prezintă la Spitalul Județean de Urgență Reșița nu vor mai fi trimise la Timișoara, ci vor fi prelucrate în laboratorul unității, iar rezultatul va fi obținut în câteva ore. De menționat că, în laboratorul spitalului, se vor prelucra probe din tot județul.

Banii pentru achiziția acestui aparat aparțin Consiliului Județean Caraș-Severin. „Din punctul meu de vedere recepția s-a făcut, urmează să sosească toate aprobările pentru funcționarea aparatului, iar noi să facem plata. Există 2000 de teste achiziționate odată cu aparatul“ – a declarat Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

 

Dan AGACHE

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Gheran Rodica

    Da,ne bucurăm că și acest primar cu numele POPA,este tot așa de dedicat orașului nostru ca și fostul primar Mircea Popa.
    Felicitări sincere pentru tot ceea ce intreprindeti.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei