ANUNȚ PUBLIC

anunt

În contextul proceselor electorale care urmează, adresăm rugămintea cetățenilor care se află în următoarele situații să se prezinte la sediul Serviciului Public Comunitar de Evidență a Persoanelor Reșița, str. Libertății nr. 18, în vederea obținerii unui nou act de identitate:

- persoanele ale căror acte de identitate au expirat sau care vor expira în următoarele 180 de zile

- persoanele care și-au modificat numele ca urmare a schimbărilor intervenite în statutul civil al acestora, respectiv căsătorie, divorț etc.

- persoanele care și-au schimbat domiciliul

-  persoanele care au actul de identitate deteriorat, pierdut sau furat

- persoanele a căror imagine din actul de identitate nu mai corespunde cu fizionomia actuală a titularului actului de identitate.

Menționăm, mai jos, care sunt documentele necesare pentru eliberarea unui nou act de identitate:

– certificatul de naștere, original și copie

– certificatul de căsătorie în cazul persoanelor căsătorite sau al soțului supraviețuitor în original și copie

– hotărâre de divorț definitivă și irevocabilă, după caz, în original și copie

– certificatul de deces al soțului/soției decedat/decedate în cazul soțului aparținător, în original și copie

– certificatele de naștere ale copiilor cu vârsta mai mică de 14 ani, după caz, în original și copie

– documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu precum și, după caz, cel cu care se face dovada adresei de reședință, original și copie, iar, în cazul în care nu este titular, este necesară prezența titularului cu actul de identitate

– taxa de 7 lei reprezentând contravaloarea cărții de identitate și taxa de timbru de 5 lei, care se achită la casieria din incinta serviciului.

Precizăm că termenul de eliberare a actelor de identitate este de 7 zile calendaristice de la data depunerii cererii, iar pentru înscrierea mențiunilor de reședință este de 5 zile calendaristice de la data depunerii cererii.

Aceste termene sunt aplicabile în cazul unei bune funcționări a aplicației informatice – Sistemul Național Informatic de Evidență a Persoanelor.

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Nu conteaza

    Daca nu ar venii perioada electorala…nu v-ar mai interesa de actele de identitata ale cetatenilor…vreti sa vedeti care vin sa le schimbe(cei care nu vin aveti voi grija sa votati in locul lor….)

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei