Anul 2020, pe minus la IPJ Caraș-Severin: mai puține infracțiuni și accidente rutiere!

bilant

În anul 2020, la nivelul județului Caraș-Severin au scăzut infracționalitatea sesizată, infracțiunile de mare violență, infracțiunile contra persoanei și contra patrimoniului și infracțiunile stradale, iar riscul rutier a fost diminuat, este concluzia unui raport al reprezentanților Inspectoratului Județean Caraș-Severin cu privire la activitatea derulată pe parcursul anului trecut.

Conform bilanțului IPJ, în anul 2020 infracțiunile stradale sesizate au scăzut în Caraș-Severin cu 21,12%.  Peste 90% dintre infracțiunile sesizate au fost furturi, dar și iar numărul acestora a scăzut  cu 21,78% față de anul 2019.

Într-un an cu restricții de circulație, dinamica accidentelor rutiere cu victime de pe raza județului a înregistrat un trend descrescător, scăzând cu 20,82%, cu 25,98% numărul de răniți grav, cu 23,61% numărul de răniți ușor, cu 16,15% numărul accidentelor grave, iar numărul persoanelor decedate a scăzut ușor cu 3,22%.

Infracțiunile contra integrității corporale sau sănătății persoanei înregistrează o scădere cu 20,18% față de anul 2019. A scăzut cu 20,43% numărul infracțiunilor de lovire sau alte violențe și cu 13,78% numărul infracțiunilor de lovire sau alte violențe asupra unui membru al familiei.

Infracțiunile contra libertății și integrității sexuale înregistrează o scădere de 16,42%. Numărul infracțiunilor de viol a fost mai mic cu 29,63% față de anul 2019, inclusiv a celor săvârșite asupra unor minori.

În ceea ce privește numărul infracțiunilor sesizate contra patrimoniului, și acesta a scăzut  cu 23,64%. Numărul furturilor a fost mai mic cu 24,10% față de anul precendent, iar dintre acestea furturile din locuințe au scăzut cu 24,01%, furturile din societăți comerciale cu 12,37%, cele din buzunare, poșete, genți cu 63,04%.

A crescut în schimb numărul furturile de autoturisme cu 40,91%, din care cea mai mare parte o reprezintă furturile în scop de folosință, +58,33%.

Tâlhăriile au scăzut cu 26,32%, înșelăciunile cu 26,76%, iar distrugerile cu 28,1%.

Pe lângă obiectivele stabilite inițial, începând cu luna martie a anului trecut, eforturile polițiștilor au fost concentrate și pe misiunile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.  

Concluzia finală este că într-un an atipic prin prisma provocărilor și activităților desfășurate, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin au reușit să își îndeplinească obiectivele și misiunile specifice”, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei