„ANPC este preocupată de educația consumatorului“ – Claudiu Dolot

cd

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului inițiază un protocol de colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, pentru organizarea de activităţi cu caracter educaţional (instruire, cursuri, training, exerciţii). Preşedintele ANPC, Claudiu Dolot, şi directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI Bucureşti, Adrian – Victor Vevera, au semnat un protocol de colaborare între cele două instituţii, în baza căruia vor iniţia şi organiza, în parteneriat, activităţi cu caracter educaţional şi vor desfăşura activităţi comune, a anunţat ANPC pe contul de socializare.

„ICI Bucureşti reprezintă cel mai important institut de cercetare-dezvoltare şi inovare în domeniul Tehnologiilor Informaţiei şi Comunicaţiilor din România. Noile tipuri de provocări şi relaţia comercială cu consumatorul au impus adaptarea modului în care interacţionează operatorii economici cu cetăţeanul.

În acest context, creşterea nivelului de informare şi educare a cetăţenilor privind drepturile consumatorilor în vederea apărării intereselor legitime ale acestora reprezintă o prioritate pentru ANPC.C ele două instituţii vor iniţia şi organiza, în parteneriat, activităţi cu caracter educaţional (instruire, cursuri, training, exerciţii), vor concepe, realiza şi edita lucrări didactice în vederea diseminării acestora şi vor desfăşura activităţi comune, dar mai ales se vor axa pe necesitatea instituţiilor de a se alinia la evoluţia din zona online, deoarece este vorba despre o tendinţă a viitorului”, precizează președintele instituției Claudiu Dolot.

Cele două instituţii îşi propun să contribuie la creşterea vizibilităţii şi dezvoltarea activităţilor în domeniul protecţiei consumatorilor, în rândul publicului larg, iar protocolul încheiat între cele două instituţii va răspunde, în primul rând, nevoii de informare a consumatorilor. „Prin semnarea Protocolului, cele două entităţi confirmă o colaborare îndelungată şi se angajează instituţional să o dezvolte pe multiple planuri, în beneficiul consumatorilor din România”, a mai subliniat Claudiu Dolot.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei