Andrade Bichescu, noul rector al Universității Eftimie Murgu din Reșița! „A venit timpul să încetăm să mai aruncăm cu noroi în Universitate”!

modelmic

Andrade Bichescu este noul rector al Universității Eftimie Murgu din Reșița. Decanul Facultății de Științe Sociale a obținut 45 din cele 84 de voturi valabil exprimate. Contracandidatul său, Gilbert-Rainer Gillich, a fost înfrânt la o diferență de doar 6 voturi, el fiind votat de 39 de persoane. În total, la alegerile de astăzi au participat 86 de persoane, din cele 100 cu drept de vot. 84 de voturi au fost valabile, două fiind declarate nule.

Bichescu, ales rector după demisia Venerei Manciu, care a ocupat această funcție timp de doar câteva luni, a declarat că, după părerea sa, calitățile pentru care a fost preferat de cei care l-au votat sunt: maturitatea, faptul că nu face parte din nici o tabără și faptul că se ghidează după anumite principii în viață.

„Mă aștept la o perioadă foarte dificilă pentru că toți știm că Universitatea nu traversează un moment prea bun în ultimul timp, în ultimii ani. Eu sper să avem maturitatea să rămânem uniți, să punem toți umărul la menținerea învățământului superior la Reșița. S-au purtat tot felul de discuții în ultimul timp, este nevoie să ne adunăm și să ținem în primă fază Universitatea pe linie de plutire iar mai apoi să avem în vedere și o reconstrucție.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157669299760620″]

Este important să ne recâștigăm încrederea sau comunitatea locală să își recâștige încrederea în noi, de aceea spun că e nevoie de această reconstrucție a imaginii și aici aș face un apel și la mass media, fără de care nu am reuși în acest demers al nostru. Cred că a venit timpul să încetăm să mai aruncăm cu noroi în Universitate, să încercăm să îi izolăm pe aceea care nu doresc binele Universității, a căror interese nu se identifică cu interesele noastre”, a declarat Bichescu, imediat după câștigarea alegerilor.

Noul rector al UEM a adăugat că în momentul de față este nevoie de o analiză a situației actuale a universității și o discuție cu ministerul Educației, pentru a stabili cu exactitate direcția în care se va îndrepta unitatea de învățământ.

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

10 Comentarii

 1. Vali

  Sincere felicitari si mult succes in noua calitate! Sunt convins ca este o schimbare benefica invatamantului universitar resitean!

 2. Alin

  Sa speram ca universitatea si-a gasit rectorul de care are atata nevoie!
  Bichescu este o persoana verticala, ambitioasa, nu aparține vreunui grup de interese (nu face parte din niciun partid politic etc.). Dar, de fapt, aparține… Aparține celor interesați de viitorul acestei universități!
  Universitatea are nevoie de reșițeni si nu numai, Resita si CS au nevoie de universitate! Fiti alaturi de ea!

 3. Liviu

  Așa universitate, așa conducere.Poate omul e bine intenționat dar nu poți alege un profesor de sport rector,te faci de ras.Cand se va duce la o întâlnire cu rectori din tara ,mulți somități în domeniul lor ,ce va spune dacă va fi întrebat de cariera lui,că alerga studenți prin curtea facultăți

  1. Alin

   Vremuri noi, trenduri noi.
   Sper ca UEM, prin reprezentantul sau in calitate de Rector sa se poata incarda in peisajul general ce predomina in aceste intalniri.
   Multa succes si vom vedea noi rezultatele.
   Mai rau decat nu poate fi decat sa se inchida universitatea, dupa opera lasat de doamna Frunzaverde care in continuare este la carma institutiei.

  2. Alexandru

   Draga Liviu,
   Asa gandire, asa mod de exprimare…
   Despre greselile tale gramaticale, ce sa mai vorbim?
   Mai intai, nu se spune “mulți somități”, ci multe somitati! Pe bune, “te faci de ras”, rau de tot! Da, rad si curcile de tine!
   Apoi, te mai rog sa nu uiti de articolul hotarat enclitic “i” (corect ar fi fost “studentii”, ci nu “studenti”; la fel, ar fi trebuit “facultatii”, ci nu “facultati”) etc.
   Mai pe intelesul tau, esti varza! Esti praf! Esti clei! Esti zob!
   Si nu vreau sa te jignesc, dar chiar asa esti! Ti-am demonstrat mai sus!
   Sincer, imi pare rau de tine!
   Si totusi, cand se va duce Andrade Bichescu la a o intalnire cu rectori(i) din tara, va avea multe de spus, chiar si despre cariera sa! Este autor a numerose publicatii de valoare, nu doar in domeniul sportului, dar si al sociologiei!
   Liviu, tu stii ce inseamna sociologie? Scuza-ma, tu nu stii nici sa scrii!
   Un profesor de sport, doctor in sociologie, nu este cu nimic mai prejos decat un profesor de inginerie, economie, drept, filologie, desen, muzica etc.
   Dragilor, depasiti preconceptiile acestea “de doi bani”! Stiu ca pentru unii este foarte greu, ei fiind prea ingusti la minte! Ar putea sa incerce, totusi…
   In fine, felicitari domnule profesor Bichescu! Cel putin, pentru moment…
   Astepam sa vedem ce veti face, ce masuri veti lua si, abia atunci, va vom aprecia sau, dimpotriva, va vom critica!
   Pana atunci, mult succes!

  3. LiviuL

   Liviule, esti penibil daca judeci asa. Crezi ca facultatea de sport e pentru oameni fara stiinta? Penibilule, facultatea de sport implica foarte multe INCLUSIV inteligenta, oamenii si in special tinerii care cresc practicand un sport sunt mult mai disciplinati si mai dezvoltati psihic dar si fizic, nu cunosti omul nu vorbi ! Domnul Bichescu este un om de la care ai ce invata in orice fel de activitate, o seara frumoasa !

 4. FOSOCLE

  Vorbeste lumea prin targ ca individul acesta este sluga si omul de casa al Frunzoanei,””ingerul malefic”‘ al Sobonicai!

  1. Aurel

   Fosocle, chiar asa vb lumea? Hai sa mori tu?! Cata “înțelepciune”!
   Dar celalalt contracandidat, care a fost prorectorul doamnei foarte, foarte multi ani, al cui om este?
   Treziți-va si nu mai aruncați asemenea fumigene “prin târg”.
   Se stie, sunt multe petarde care arunca fumigene!
   Si pe bune, tu a cui sugla esti?

 5. Andrei

  Felicitări, domnule Bichescu Andrade!
  Sunt convins ca profesorii universitatii au facut o alegere foarte buna!
  Va știm un om principial, echilibrat si hotărât si va urez sa ramaneti asa si in continuare!
  Succes in tot ceea ce veți face!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei