Anchetă extinsă la magazinul unde lucra reșițeanul infectat cu coronavirus. Șase angajați, izolați la domiciliu

dedeman

După confirmarea primului caz de infectare cu coronavirus în județ, un tânăr de 27 ani angajat al unui mare magazin de bricolaj din Reșița, Direcția de Sănătate Publică a județului a declanșat ancheta epidemiologică printre contacții cei mai apropiați, adică colegii din raionul unde lucra tânărul.

Conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al DSP Caraș-Severin, Daniel Botgros, 6 dintre colegii tânărului declarat pozitiv sunt deja în izolare la domiciliu, urmând ca ancheta să fie extinsă cu ajutorul a doi medici veniți de la Timișoara, toate forțele DSP Caraș-Severin fiind angrenate în acest demers.

Deși există zvonuri că în societatea comercială vizată nu s-a luat nicio măsură privind igienizarea și dezinfecția, ori legate de verificarea persoanelor cu care tânărul infectat a intrat în contact, reprezentanții DSP susțin că a fost deja pus în aplicare protocolul epidemiologic.

Chiar în acest moment, se află la societatea comercială doi inspectori ai inspecției sanitare de stat care verifică respectarea măsurilor. În cazul în care nu se respectă măsurile impuse, DSP va aplica amenzi.

A fost semnat un protocol de instruire a personalului privind modul în care să își facă dezinfecția. O dată la o oră se dezinfectează toate elementele pe care eventual se poate pune mâna, mai ales clanțe, uși, suprafețe, rafturi, acolo unde are publicul acces.

Se continuă extinderea anchetei epidemiologice la contacți, pentru că se pare că au fost mulți contacți, el nevenind dintr-o zonă cu risc epidemiologic și nu a știut, astfel că nu a fost izolat la domiciliu și a avut activități libere, situație în care a intrat în contact cu foarte multă lume.

Dacă vom găsi foarte mulți contacți și vor fi probleme, atunci se va decide închiderea agentului economic, deocamdată nu este cazul!”, a declarat Daniel Botgros, purtătorul de cuvânt al DSP Caraș-Severin.

Soția tânărului se află în acest moment izolată la domiciliu, ea neavând simptome, însă i-au fost prelevate probe pentru a fi trimise la Spitalul Victor Babeș. În cazul în care rezultatul este pozitiv, femeia, care este însărcinată, va fi trimisă urgent la Timișoara.

Urmează să se stabilească tot traseul tânărului, pe unde a fost în ultima vreme, cu cine a intrat în contact, deocamdată fiind vizați membrii familiei și colegii, după care ancheta epidemiologică se va extinde și la alți posibili contacți.

Asistenta din Caransebeș cu care cuplul a intrat în contact se află și ea izolată la domiciliu, managerul spitalului unde aceasta lucrează interzicându-i să mai meargă la lucru până la clarificări.

Legat de sala de sport unde se presupune că tânărul infectat cu virusul COVID-19 ar fi fost, reprezentanții DSP nu pot oferi informații.

 

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei