Amenzi pe șoselele din Caraș-Severin! Peste 670 de sancțiuni, aplicate în doar trei zile

modelmic

Peste 670 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate de polițiștii cărășeni la finalul săptămânii trecute, pe drumurile din județ. Mai mult de jumătate dintre amenzi au fost încasate de conducătorii auto care nu au respectat  limitele legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 44 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

În perioada 19-21 februarie 2021, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfășurat activități pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat în total, 675 de sancțiuni contravenționale, dintre care 389 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Dintre cele 675 de sancțiuni contravenționale, 591 au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor OUG 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, iar restul pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii Covid-19.

63 de conducători auto și pasageri au fost sancționați pentru nepurtarea centurii de siguranță.

9 șoferi care nu respectat regulile privind depășirea și alți 9 care au depășit cu mai mult de 50 km/h, limita maximă de viteză admisă pe anumite tronsoane de drum, au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 26 de permise de conducere și retrase 18 certificate de înmatriculare”, precizează Alina Boeru, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

De asemenea, în cele 3 zile, polițiștii au constatat 10 infracțiuni la regimul circulației rutiere, dintre care 6 privind conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. Un astfel de caz a fost depistat în noaptea de sâmbătă spre duminică. În jurul orei 02:45, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Oravița au oprit pentru control, pe raza localității Grădinari, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, din Doclin, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul avea valabilitatea plăcuțelor cu numerele de înmatriculare expirată. Bărbatul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice, iar acesta a refuzat prelevarea. În acest caz, polițiștii au întocmit acte premergătoare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat, fără a poseda permis de conducere și refuzul de la prelevarea de mostre biologice și continuă cercetările.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    “la testarea cu aparatul etilotest a rezultat că avea o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat.”

    Prin constrângere la suflat în etilotester (cu scoatere de mască) nu este expus cetăţeanul la infectare cu SARS-COV-19, astfel încât să i se pună viaţa în primejdie chiar de către poliţişti?

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei