„Am pierdut un milion de euro”! Primarul Daniel Boambeș, sabotat de opoziție!

boambes

Demararea lucrărilor de asfaltare pe traseul Prisaca – Mâtnicu Mare, un traseu de 3 km, reprezintă o investiție foarte imp0rtantă pentru comunitatea locală din Constantin Daicoviciu. Primarul Daniel Boambeș a vorbit despre însemnătatea acestui proiect, precum și despre etapele pe care le-a parcurs pentru a putea obține finanțarea lui.

Este vorba de traseele Prisaca – Mâtnicu Mare, prin pomicultură, Căvăran-Peștere, prin pomicultură, Zăgujeni – Prisaca, drumul de balastieră.

Datorită opoziției din mandatul trecut, nu am putut să-l depun la termen pentru finanțare pe fonduri europene. Am pierdut un milion de euro din fonduri europene datorită lipsei voturilor necesare pentru a obține o HCL pentru a depune proiectul pe fonduri europene.

IMG_20210517_130255

În schimb, datorită majorității în CL, am putut depune acest proiect pe fonduri guvernamentale, am primit finanțare și iată s-a dat drumul la etapa de așternere asfalt după ce s-au respectat bineînțeles toate etapele de balastare, așternere piatră spartă pe întregul traseu.

Lucrările fac parte dintr-un proiect finanțat din fondurile guvernamentale prin programul PNDL 2 și include asfaltare a 9,5 km de drumuri vicinale în comună.

„Acest drum este un drum care va ajuta cetățenii să poată gândi pozitiv în viitor, pentru că este un traseu prin pomicultură. Speranța mea este pe viitor ca oamenii din cele două localități să acceseze fonduri europene pentru a repopula livezile, pentru că sunt în stânga și dreapta drumului livezi de cireș, de măr, de prun, cu atât mai mult oamenii pot depune proiect pentru finanțare și obținerea acestor beneficii să înființeze livezile de altădată.

IMG_20210517_130053

Aici erau livezi foarte productive pe vremea cooperativei agricole de producție, înainte de 1989. Acest lucru cred că poate să fie un pas înainte, mai ales că facem parte din familia europeană, motiv pentru care putem obține finanțări europene pentru proiectele pe care vrem să le depunem”, a declarat primarul comunei Constantin Daicoviciu, Daniel Boambeș.

IMG_20210517_130527

IMG_20210517_130046

 

Lorena POENARU

 

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei