„Ai card, ai parte de bilet pe autobuz”! Încă un pas înainte pentru Reșița!

modelmic

 

Reșițenii au la dispoziție începând de astăzi o nouă modalitate de a achiziționa biletele de călătorie pe mijloacele de transport în comun din municipiul de pe Bârzava: plata cu ajutorul cardurilor contactless, în baza unei soluții implementate de Banca Comercială Română și societatea Transport Urban Reșița. Municipiul cărășean o ia astfel în fața multor orașe mai dezvoltate din România.

Orice posesor de card bancar, cu facilitate contactless, indiferent de banca emitentă din România sau din strainătate, va putea, astfel, să-și achite imediat călătoria în Reșița, prin simpla apropiere a cardului de aparatele disponibile în mijloacele de transport ale Societății de Transport Urban, în mediu deplin securizat

Toate cele 24de autobuze ale societății locale de transport, TUR, dispun de câte două validatoare de plată, cu ajutorul cărora oricine își poate achita călătoria prin simpla apropiere a cardului bancar contactless, indiferent de banca emitentă a cardului. Câte un astfel de aparat este instalat și pe cele 4 microbuze deținute de TUR. Validatorul va elibera imediat o dovadă de plată, pe care utilizatorul trebuie să o păstreze până la coborârea din mijlocul de transport. Călătoria achitată contactless în autobuz nu este comisionată și are același tarif ca cel perceput prin alte metode de plată deja existente, respectiv 2 lei.

Pentru noi este un moment important pentru că plecăm de la acele bilete care se dădeau în autobuze la modalități în care putem să achiziționăm biletele pentru transport urban în maniere mai facile și adaptate la 2019. După ce am inaugurat sistemul de plată SMS în urmă cu o lună, venim acum cu un nou mod de achiziționare al biletelor. Înainte era ai carte, ai parte, acum putem spune că în autobuze va fi ai card, ai parte.

Reșițenii merită un transport public de calitate și adaptat secolului în care trăim. Toate proiectele pe care noi ca autorități publice le derulăm sunt pentru creşterea calităţii vieţii locuitorilor. De la începutul mandatului am încurajat folosirea transportului public așa că facem demersuri în continuare pentru a le facilitaValidatorul va elibera imediart  cetățenilor accesul la aceste servicii”, a precizat cu ocazia prezentării acestui noi mijloc de plată, primarul orașului Reșița, Ioan Popa.

Practic, cei care folosesc mijloacele de transport în comun din Reșița pot alege de acum între patru mijloace de achiziție a biletelor: de la punctele de vânzare de pe raza orașului, prin SMS, prin aplicația mobilPay sau folosind cardul bancar, în autobuz.

modelmic

Ne-am propus în acest an să ușurăm accesul la transportul în comun din Reșița. Tocmai de aceea am introdus luna trecută plata biletelor de călătorie cu telefonul mobil. De asemenea, de la 1 aprilie toate abonamentele au devenit valabile pe toate liniile, ceea ce a dus la o creștere a numărului de călători pe rutele extra-urbane. Acum venim din nou în sprijinul clienților noștri și le oferim acestora posibilitatea achiziționării titlurilor de călătorie cu ajutorul cardului contactless. Oricine are un astfel de card va putea să cumpere biletul valabil pentru o călătorie direct din cele 28 de autobuze și microbuze deținute de Societatea de Transport Urban Reşiţa”, a precizat Dănuț Jurubescu, directorul TUR.

Conform Ancăi Flueraș, directorul zonal Retail BCR, sistemul propus de BCR a fost construit având la bază arhitectura de funcționare reglementată de Mastercard și VISA, astfel încât orice card emis oriunde în lume sub însemnele celor două organizații să poată fi utilizat pentru plata călătoriilor. Telekom Romania a pus la dispoziție infrastructura de POS-uri și imprimante pentru emiterea biletelor de călătorie, echipamentele de comunicații 3G, a implementat sistemul într-un mod integrat și va asigura mentenanța și service-ul pe toată durata proiectului.

modelmic

Ne bucurăm că putem aduce sistemul de plată contactless în transportul public și la Reșița. Introducerea acestei soluții reprezintă o normalitate și apreciem că am găsit o asemenea deschidere la Reșița.Vom investi în continuare în programul integrat Smart City și suntem convinși că, alături de partenerii noștri, vom lansa soluții similare și în alte orașe”, a adăugat Anca Flueraș.

Acest serviciu, de achiziție a biletelor de la terminalele din autobuze cu ajutorul cardurilor contactless, mai este funcțional doar în alte cinci orașe din România.

 

modelmic

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Johann Nicolescu

  Nu este rau acest sistem dar, cum ne-am obisnuit in timpul administratiei locale a lui Nelu Popa, acest sistem nu este complet. Ce fac persoanele care nu au card si nu sunt deloc putine ? De ce nu emite gratuit ori la un pret modic / minim / simbolic, T.U.Resita un card contactless,reincarcabil, la orice banca, pentru un anumit numar de calatorii ori tip abonament (20, 40, 60 de calatorii)? In acest fel se extinde acest mijloc de plata integrat in programul Smart City.

 2. zero

  „Înainte era ai carte, ai parte” a precizat … Ioan Popa.

  Acum plăteşti şi extrase la un cont la BCR – gândim la fel (cu tăiţelu’).

 3. zero

  P.S. Ştim un municipiu (cu primar P.S.D.) unde transportul în comun este total gratuit.
  Inclusiv cu satele aparţinătoare.
  Şi nimeni nu a mărit taxe cu 50% (ca la tăiţelu’ în “parohie”).

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei