ADR Vest a dublat practic sumele alocate pentru finanțarea proiectelor prin POR

 

modelmic

Aproximativ 80% din activitatea Agenției de Dezvoltare Regională Vest din Timișoara ( ADR) este centrată pe gestionarea fondurilor europene, fonduri care sunt alocate cu precădere pentru zona urbană din cele patru județe componente: Arad, Hunedoara, Caraș Severin și Timiș, a declarat pentru Reper 24, Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

Practic noi gestionăm Programul Operațional Regional care are mai multe componente, pe diferite sisteme de finanțare și practic, din momentul în care banii sunt alocați, creăm acel document care se numește planul de dezvoltare regională, care are în spate o strategie, în baza căruia se alocă o sumă de bani către regiunea noastră. Pentru acest exercițiu financiar, suma alocată pentru zona de vest a țării este de 11,77% din suma națională pe tot programul.

Autoritățile publice și IMM-urile depun proiecte la noi spre finanțare, le evaluăm, le contractăm și facem întreaga implementare împreună cu beneficiarii. Nu facem noi plățile dar facem toate verificările legate de plăți. Cam asta este activitatea noastră și cred că o facem bine pentru că doar prin acest program sumele se ridică la peste 1 miliard de euro, doar partea de fonduri europene nerambursabile“.

Directorul ADR Vest, Sorin Maxim, a mai precizat că toate proiectele eligibile au fost finanțate și că nu există un proiect de interes pentru cetățeni care să nu-și găsească o formă de finanțare. Domnia sa a dat exemplul municipiului Reșița care a reușit să atragă peste 100 de milioane de euro datorită faptului că are o viziune de dezvoltare a orașului și o echipă dedicată care știe să scrie proiecte cu finanțare europeană.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei