200 de containere tip clopot pentru colectarea deșeurilor reciclabile din sticlă, achiziționate de Primăria Reșița

deseuri bun

200 de de containere tip clopot pentru colectarea deșeurilor reciclabile din sticlă au fost achiziționate de Primăria Reșița și vor fi amplasate la platformele gospodărești pentru colectarea deșeurilor menajere de la populație, anunță reprezentanții administrației locale. Anunțul vine la doar câteva zile după ce edilul Ioan Popa a precizat un alt pas făcut pentru modernizarea sistemului de colectare a deșeurilor în Reșița, și anume amplasarea de platforme de gunoi subterane în Lunca Pomostului, unde se lucrează la reabilitarea a șase străzi care fac legătura între bulevardele A.I. Cuza și Revoluția din Decembrie.

Colectarea selectivă este una dintre etapele esenţiale ale unui management modern al deşeurilor menajere, în vederea transformării lor în produse utile. Aproape toate materialele care intră în compoziţia deşeurilor, precum hârtia, sticla, ambalajele din plastic sau cutiile metalice, pot reprezenta obiectul procesului de colectare selectivă şi apoi de valorificare.

Pentru reducerea cantității de deșeuri supuse depozitării, dar și pentru creșterea gradului de colectare a deșeurilor reciclabile din sticlă, Primăria municipiului Reșița a achiziționat 200 de containere tip clopot (verzi) ce vor fi amplasate la platformele gospodărești pentru colectarea deșeurilor menajere de la populație. Acestea vor înlocui containerele de 1,1 mc (verzi) ce sunt utilizate în prezent pentru colectarea acestui tip de deșeu”, se arată în comunicatul de presă transmis de Primăria Reșița.

pubele tip clopot resita (3)pubele tip clopot resita (1)pubele tip clopot resita (2)

Cetățenii municipiului Reșița sunt rugați să depoziteze în aceste containere doar deșeuri din sticlă, curate și anume:

– sticlă albă maro și verde;

– borcane și sticle fără capac;

– alte recipiente din sticlă provenite de la băuturi şi produse alimentare .

Reprezentanții administrației locale atrag atenția că toate obiectele din sticlă care se depozitează în aceste containere trebuie să fie curate.

Nu se vor arunca în aceste recipiente: becuri şi neoane; veselă şi pahare; porţelan şi ceramică cristal; sticlă rezistentă la temperaturi înalte (ex. vase de tip Jena); geamuri şi oglinzi; parbrize; ambalaje din sticlă care au conținut medicamente și produse cosmetice.

foto coperta: digi-world.tv

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. variasu

    inafara de becuri si neoane, care pot fi duse la supermarket-uri, unde sa aruncam oare restul???
    cred ca in nici un caz la gunoiul menajer!
    oferiti si solutia!!!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei