Acțiune umanitară la Centrul de permanență din comuna Cornereva

1

Așa cum au promis încă de săptămâna trecută, un grup de voluntari, medici și asistente de la Spitalul Județean din Timișoara, au fost prezenți la sfârșitul săptămânii în localitatea Cornereva, pentru a vaccina benevol locuitorii din cele 40 de sate și cătune ale comunei. Profesorul Dorel Săndesc, autorul moral al acestei acțiuni umanitare a venit însoțit de o echipă a Direcției de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin, din care a făcut parte și directorul acesteia, Dan Miloș.

2

A fost o acțiune reușită și avem promisiunea că ea va fi reluată, cât de curând va fi posibil. În 10 aprilie aceeași echipă va veni pentru a efectua rapelul celor 80 de persoane vaccinate. Au fost mai multe solicitări, dar din păcate doar atâtea doze. S-au vaccinat persoane cu vârste cuprinse între 22 și 89 de ani și nu a fost semnalată nicio reacție adversă“, a declarat pentru Reper24, primarul localității Cornereva, Nicolae Novăcescu.

3

Primarul Novăcescu a mai adăugat că în urma acestei acțiuni a voluntarilor de la Spitalul Județean din Timișoara și a celor de la DSP Caraș-Severin, tot mai mulți locuitori au solicitat ca astfel de acțiuni să fie reluate. Se discută și posibilitatea ca la Cornereva să fie înființat, în cadrul centrului de permanență deschis încă din toamna anului trecut, un centru de vaccinare pentru cei aproximativ 3 mii de locuitori, răspândiți pe o suprafață de peste 400 de Km pătrați.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei