Acțiune de ecologizare pe amenajările hidro din zona Grebla – Văliug – Secu

grebla

20 de saci de resturi menajere au fost colectați de echipa de voluntari interni CEZ, care au derulat zilele trecute o acțiune de ecologizare în zona Grebla – Văliug – Secu, una dintre sursele importante de energie verde din județul Caraș-Severin. 

Suntem responsabili față de locurile în care lucrăm și trăim. Și am demonstrat-o din nou, lăsând în urma noastră energie pentru bine. Am adunat peste 20 saci de resturi menajere de pe lacul de echilibrare de la Grebla și de la barajele Văliug și Secu. Ecologizarea amenajării hidro, locuri de atâta frumusețe din Caraș-Severin, este deja un obicei pentru echipa CEZ, completat de grija permanentă față de mediu în toate operațiunile noastre”, a precizat Ciprian Dragomir, director  general al TMK Hydroenergy Power.

TMK Hydroenergy Power, parte a Grupului CEZ în România, sprijină periodic inițiativele de acest gen și ia măsuri pentru ecologizarea lacurile pe care le gestionează: Grebla, Secu, Gozna, Văliug și Timiș Trei Ape, amintesc reprezentanții companiei, conform cărora în ultimul an au fost realizate mai multe astfel de activități de curăţenie a luciului de apă și a malurilor la cele patru baraje ale hidroamenajării.

CEZ continuă acțiunile de ecologizare în zona Grebla – Văliug - Secu-1

Direcția Comunicare a CEZ România mai transmite că period au loc inspecții și lucrări de întreținere a versanților pentru prevenirea eroziunii solului și a alunecărilor de teren.

Având în vedere zona de activitate – aflată în aria protejată sau chiar monumente istorice (așa cum este hidrocentrala Grebla), toate lucrările de investiții sau modernizări au ca sarcină clară aducerea terenului la starea inițială după fiecare lucrare.

Mai mult decât atât, împreună cu reprezentanții Parcului Naţional, TMK Hydroenergy Power ia în calcul o serie de măsuri tehnice pentru asigurarea culoarului liber pentru animalele sălbatice care pot traversa canalele de apă”, se arată în comunicatul celor de la CEZ România.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei