Zona Gării din Oravița se va transforma cu bani europeni, în cadrul unui proiect de peste 19 milioane de lei

modelmic

 

Peste 19 milioane de lei, bani proveniți din fonduri europene, vor fi investiți la Oravița, în îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din oraș prin realizarea de investiții în obiective educaționale și spații publice. Contractul a fost semnat ieri de reprezentanții Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, în calitate de Organism Intermediar pentru POR, şi cei ai Primăriei Oraviţa.

Proiectul de la Oraviţa vizează îmbunătățirea calității vieții populației prin creșterea calității procesului educațional și prin oferirea unor posibilități de petrecere a timpului liber de calitate, în special locuitorilor din zona Gării, identificată ca zonă marginalizată”, explică Alina Strugariu, purtătorul de cuvânt al ADR Vest.

În cadrul proiectului sunt prevăzute ample lucrări de reabilitare, modernizare și dotare la Școala Generală „Romulus Ladea”. Se va interveni la diferite corpuri de clădire ale şcolii (spații destinate învățământului primar, gimnazial şi preşcolar, sală de sport), prin: refacerea/ consolidarea structurii de rezistență, refacerea șarpantei din lemn cu învelitoare din tablă profilată, izolarea planșeului peste etaj, a soclului şi pereților, înlocuirea ferestrelor, refacerea termoizolației și hidroizolației, instalarea unui sistem de iluminat cu tehnologie LED, montarea de ventilo-convectoare pentru încălzire, refacerea tencuielilor interior-exterior, dotarea cu echipamente a sălilor de curs, laboratoarelor şi atelierelor, achiziția unor softuri educaționale etc.

O altă componentă a proiectului cuprinde amenajarea parcului din Zona Gării, prin  amenajarea de locuri de joacă pentru copii, plantări de copaci, înlocuirea stâlpilor de iluminat cu stâlpi cu panouri fotovoltaice, amplasarea de bănci, coșuri de gunoi şi toalete ecologice, împrejmuirea parcului și realizarea unui număr de patru căi de acces.

Valoarea totală a investiției este de 19.569.075,21 lei, din care 19.175.831,24 lei finanţare nerambursabilă, prin Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, apelul de proiecte dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD). Perioada de implementare este de 38 de luni.

foto: arhiva

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Ion

  Unde l-ati gasit, fratilor, ca nu l-a mai vazut lumea prin primarie sau prin oras de la mandatul trecut? Orasul e vai de el, mizerie, gropi,ruine! In campania trecuta aducea gazul, facea salina, ce sa mai, facea de toate dar tot prin presa, prin oras, ioc! Trebuia sa intitulati articolul “ce nu facem astazi, lasam sa nu facem maine”!

 2. Costel

  Ai scos copacii din parcul de langa Biserica la sensurile unice ,si ai montat 100 de leduri, acum iar plantezi :)) si pui leduri o sa ne pice parul chelim de la atatea leduri . Incearca sa cureti orasul de mizerie prima data, Sau defapt acum am inteles montezi cat mai multe leduri sa vedem mizeria si gunoaiele mai bine . (Macar de ai fi pus leduri cu lumina calda nu era atat de deranjant ) Succes.

 3. Nicolae Simionicafilea

  Despre Piața agroalimentara din Zona gării dealtfel singura din oraș nu se mai amintește nimic sper sa nu-l fi apucat Altzaimarul pe Dl Primar și pe acoliții lui am dori un răspuns pe acest subiect mai ales ca vor veni alegerile locale sa nu nu spună în campanie ,, Alegeti-ma ca să termin proiectul,, pentru ca Oraviteni nu se vor mai lasă păcăliți ca și alte dați.

 4. Garaj Dumitru

  Noul tramvai de la Resita,va circula pana la Oravita,ceea ce va face mai usoara naveta miilor de resiteni ce lucreaza pe plaiurile oravitzene.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei