Zonă din Reșița modernizată după mai bine de 30 de ani! Lucrările au demarat astăzi!

 

lucrari 4

Administrația locală reșițeană a demarat astăzi lucrările de modernizare a străzii și trotuarelor din zona Bisericii Sfințiilor Apostoli Petru și Pavel din cartierul Lunca Bârzavei din Reșița. Lucrările sunt finanțate de la bugetul local, aceasta fiind pentru prima dată când această zonă este modernizată, după mai bine de 30 de ani.

Avem o veste extraordinară pentru locuitorii din cartierul Micro III – zona «inelarului». Am demarat astăzi lucrările de reabilitare a infrastructurii rutiere și pietonale din proximitatea Colegiului Economic al Banatului Montan”, anunță primarul Ioan Popa.

Lucrările de modernizare cuprind: asfaltarea drumului pe o distanță de 1100 m, modernizarea sistemului de colectare a apei pluviale, modernizarea trotuarelor și a iluminatului public, amenajarea de parcări verzi.

Investiția se ridică la 500.000 euro, iar lucrările se vor desfășura pe o perioadă de 3 luni.

lucrari 2 lucrari 3

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. zero

  “Lucrările sunt finanțate de la bugetul local, aceasta fiind pentru prima dată …”
  „Avem o veste extraordinară”, anunță primarul Ioan Popa.

  Mda, pentru prima dată şi mai ales virgin.
  (“Nu am vrut să asfaltăm!”)
  Un ordinar cu veşti ordinare şi … extra-ordinare (“asfaltarea drumului”).
  Wow! :)

 2. Mihai

  Nu prea știu ce înseamnă parcări verzi. Probabil ca se au in vedere mașinile, adică cream parcări si ca sa nu zicem ca am distrus spatiile verzi le mai numim si verzi. Stim ce s-a făcut in micro I unde s-au distrus grădinile care mai aveau flori, pomi, arbuști. Spațiul de acum este bun pentru mașini, dar iarba, gen gazon englezesc este seaca, fără flori (sigur ca sunt mai scumpe domnul primar) dar au un rol bine definit, adică înseamnă si biodiversitate, adicătelea insecte polenizatoare, gen albine, fluturi, etc. Daca tot distrug grădinile, măcar sa aibă bunul simt sa nu distrugă pomii fructiferi, pomi in general, tufe de trandafiri care au fost cumpărați pe banii oamenilor nu ai primăriei, adică intr-un cuvânt sa se simtă si prezenta locuitorilor din zona. Pe de alta parte nu am văzut nici un anunț cu modernizarea zonei afișat la locul cu pricina in care sa se ceara părerea, opiniile locuitorilor din zona. Nu vreau sa fiu greșit înțeles, adică foarte bine ca se asfaltează străzile, dar lăsați domnilor spatiile verzi, care sigur trebuie îngrijite, in seama localnicilor. Nu le distrugeți oamenilor ceea ce poate de-a lungul anilor au realizat frumos in zona si anume grădini cu pomi, flori, arbuști, etc. Vrem ca orașul sa fie frumos amenajat cu flori si cu toate cele. Iarba de pe aleile de pe marginea Bârzavei sunt OK, dar nu vrem pășuni in tot orașul, mai vrem si pete de culoare din loc in loc, sa nu fie peste tot verde.

 3. Daniel

  Domnule Mihai ziceți că nu vreți pășuni și vreți o pata de culoare, dar dacă mergeți prin tot orașul unde sunt asa zisele grădini veți vedea ca nu sunt îngrijite de nimeni! Ba mai mult majoritatea celor ca dvs așteaptă să vină primăria să le taie gardul viu, să le tundă iarba, să le arunce gunoiul etc, așa că lăsați-o mai moale cu petele dvs de culoare!!!

  1. Mihai

   Raspunsul dumneavoastra este de-a dreptul scandalos. Nu puteti sa acuzati cand habar nu aveti despre cine vorbiti. Eu, domnule tovaras nu am asteptat niciodata sa vina primaria, mi-am taiat gardul viu, am plantat flori, am curatat gunoiul pe care probabil insi ca dumneavoastra l-ati aruncat atunci cand nu v-a vazut nimeni. Sigur sunt multe locuri in care cetatenii nu si-au ingrijit spatiile verzi. Nici primaria nu si-a facut datoria peste tot. Nu aveti dreptul sa puneti la gramada pe toti. Nu sunteti voi cei corecti si ceilalti incorecti. Cred ca v-ati dat seama ca imi place curatenia, natura si deseori am facut curatenie cu fiul meu acolo unde insi ca dumneavoastra nici macar nu ati trecut. Petele de culoare inseamna nu altceva decat flori, pomi, etc nu doar pasunile domnului primar si al acolitilor lui. Cred ca cel mai inteligent ar fi fost sa nu va raspund, dar nu m-am putut abtine. La fel ar trebui sa procedati si dumneavoastra. Nu vorbiti in necunostinta de cauza. Nu pot sa va spun decat RUSINE!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei