„Zero politizare, maximă profesionalizare” la MAI! Marcel Vela a preluat mandatul de ministru de Interne!

vela ministru

Noul ministru de Interne, Ion Marcel Vela și-a preluat astăzi mandatul, în prezența președintelui Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban. Zero politizare, maximă profesionalizare și război total împotriva infractorilor, acesta este mesajul și misiunea pe care și-a propus-o Vela din noua sa poziție în Guvernul României.

Astăzi, la Ministerul Afacerilor Interne este un nou început. Aș dori să mulțumesc domnului prim-ministru și domnului președinte pentru nominalizare și susținerea de a fi în această nobilă misiune de ministru în slujba poporului, pentru că minister în latină însemnă slujbaș, așa cum îmi doresc să fie toți angajații Ministerului de Interne în slujba poporului, cu zero politizare, maximă profesionalizare , cu declararea unui război total împotriva infractorilor, clanurilor interlope și a tuturor celor care pun în pericol siguranța, viața și bunurile românilor. Am încredere că împreună vom face o lume mai bună și o Românie normală”, a declarat Marcel Vela la preluarea mandatului.

Prezent la ceremonie, premierul Ludovic Orban i-a atras atenția noului ministru de Interne că printre aspectele pe care trebuie să le aibă în vedere și să le pună în practică la MAI se numără refacerea capacității administrative și operaționale, precum și refacerea efectivelor reduse drastic de pensionări anticipate datorate unor decizii politice. Orban a precizat că șefii de Poliție nu vor mai fi numiți politic și nu vor mai avea interimate care durează ani buni. „Politica interimatelor în funcții, simulacrele de concursuri trebuie să înceteze. În toate funcțiile de conducere, în toate pozițiile de comandă și în toate funcțiile de execuție trebuie selectați cei mai buni profesioniști. Transformarea Jandarmeriei și a Poliției în instrumente de apărare a potentaților zilei trebuie să înceteze”, a precizat Ludovic Orban.

Președintele Klaus Iohannis l-a felicitat pe Marcel Vela pentru preluarea portofoliului la Interne și i-a urat succes în noua poziție: „Domnule ministru Marcel Vela vă felicit pentru preluarea unei poziții foarte complicate. Sunt convins că veți da tot ce puteți, toată priceperea, tot timpul și toate cunoștințele pentru a umple din nou poziția de ministru al Afacerilor Interne cu conținut. Vă doresc mult succes”, a spus Iohannis, la sediul MAI, după care a atras atenția că de acum înainte în centrul preocupărilor noului ministru va trebui să fie siguranța cetățeanului român

Dați o șansă Poliției, Jandarmeriei, pompierilor să-și recapete demnitatea în fața românilor. Reabilitați-vă în ochii românilor și asigurați siguranța cetățeanului! Aceasta trebuie să fie prima preocupare. Eliminați incompetenții, pilele din structurile de conducere, redați o șansă adevăraților profesioniști și veți câștiga demnitatea și respectul românilor”, a mai adăugat Klaus Iohannis.

 

 

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

 1. Gigi Against

  He, he…vorba mamei lui Napoleon cand a auzit ca acesta a cucerit Neapolul :”Numai sa tina!”…

 2. zero

  „minister în latină însemnă slujbaș”, a declarat Marcel Vela
  “Orban a precizat că șefii de Poliție nu vor mai fi numiți politic”

  Cu excepţia ministrului numit politic … “slujbaş”. :) :) :)
  Traducere cu … limba latine.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei