Vrea să sprijine un muzeu privat! Dunca: „Suntem vai de capul nostru, nu avem bani pentru nimic!”

muzeu

În satul Şopotu Vechi, comuna Dalboşeţ, există un muzeu deschis în propria casă de fostul învăţător Gheorghe Rancu-Bodrog, care a alcătuit, de-a lungul mai multor ani, o colecţie privată de arheologie şi etnografie cu peste 2.000 de  diverse obiecte, din care nu lipsesc piese arheologice preistorice şi din epoca romană, costume populare şi uniforme, piese de mobilier, icoane pe sticlă, numeroase fotografii şi documente, care ocupă patru încăperi ale casei.

În vizită la acest muzeu de pe Valea Almăjului a fost de curând și președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca, care se pare că a fost impresionat de acest obiectiv etnografic pe care și-a propus să îl sprijine financiar.

Am făcut o vizită la Dalboșeț, am văzut o persoană foarte inimoasă acolo, un mic muzeu privat. Mă chinui să găsesc o soluție de a-l întreține efectiv din pensie, n-a avut niciodată niciun sprijin de la nimeni. Am încercat să văd dacă găsesc, cu ceva bani ce au rămas de la muzeul din Caransebeș sau muzeul de la Reșița, să găsesc să-i dau un sprijin să-și poată încălzi măcar încăperea, deci la nivelul acesta suntem. Suntem vai de capul nostru! Nu avem bani pentru nimic. Mulțumesc Bucureștiului că ne-au trimis niște bani pe care trebuie să îi cheltuim până în 31 Decembrie, cu contabilul șef cu Covid și cu trei contabile care sunt consemnate la domiciliu. E greu, dar mergem înainte!”, a precizat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

Toate rezervele pe care spune că le-a găsit la buget sunt blocate de anumite companii care se ocupă de lucrări la drumuri, bani care nu pot fi cheltuiți din cauza unor clauze contractuale.

foto: ISSUU

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei