Viitorul sună bine la Oțelu Roșu, orașul primind ieri vizita unui grup de investitori belgieni care s-au întâlnit cu primarul Luca Mălăiescu și cu președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu. Belgienii sunt la a doua vizită în orașul de pe Valea Bistrei, aceștia „tatonând terenul” pentru implementarea unei investiții ample în domeniul prelucrării și recuperării deșeurilor din plastic. Investitorii vorbesc despre o tehnică inovatoare, care va revoluționa planeta, iar în cazul în care aceștia vor decide că Banatul este zona propice pentru a-și dezvolta afacerea, în Caraș-Severin va fi pusă baza unei investiții care se va derula în mai multe etape, pe parcursul a șapte ani. Vorbim de o investiție privată care se ridică la sute de milioane de euro și va genera sute de locuri de muncă.
Investitorii belgieni, prezenți ieri la o conferință de presă, alături de reprezentanții administrației locale, nu au dorit să ofere prea multe detalii despre afacerea pe care o dezvoltă, susținând că este vorba de ceva cu totul inovator și că preferă să țină detaliile „sub lacăt” pentru moment, pentru a nu le oferi un avantaj concurenților din domeniu. Ce au spus însă, este faptul că investiția ar fi trebuit să aibă loc inițial în Bulgaria, că au venit în România la insistentele lui Aurel Filipescu, pe care l-au cunoscut la Bruxelles și că au decis să revină în zonă în urma discuțiilor purtate cu edilii Luca Mălăiescu și Adrian Torma.
„A fost o zi foarte importantă pentru orașul nostru și spun asta datorită faptului că dacă se va finaliza această investiție poate deveni chiar o zi istorică. Este vorba despre cea mai mare investiție privată din județul Caraș-Severin, din ultimii 30 de ani, ce poate atinge o sumă halucinantă după cum au afirmat investitorii, pe parcursul celor 7 ani putând depăși suma de un miliard de dolari”, a precizat primarul Luca Mălăiescu, care crede că tărie, în urma discuțiilor de ieri că belgienii vor opta pentru județul Caraș-Severin
„Dânșii au fost la noi în luna februarie și au revenit acum. Din cauza pandemiei de coronavirus au întârziat puțin, este și normal, dar am putut vedea cu toții valoarea pe care o au acești oameni, calitățile lor și nu în ultimul rând banii lor, pentru că sunt multimilionari. Personal am fost onorat, așteptăm cu sufletul la gură să facem primii pași, să vedem prima fundație. Noi avem un avantaj foarte mare la Oțelu Roși, avem circa 65 de hectare pe care în 2014 le-am scos din circuitul agricol din pășune și le-am trecut intravilan construcții, special pentru a ajunge la un asemenea moment. Iată că ce am gândit atunci, se pare că se va finaliza acum.
Ei sunt un consorțiu de oameni de afaceri, vor să facă la Oțelu Roșu o uzină de reciclare și prelucrare a maselor plastice provenite din deșeuri. În octombrie vor finaliza prima asemenea fabrică în Belgia, cu siguranță va revoluționa UE și chiar și planeta. În ceea ce privește Moldova Nouă, își doresc să beneficieze de cursul Dunării, deci să transporte și să aducă din toate țările care sunt de-a lungul cursului Dunării”, a explicat primarul Luca Mălăiescu, bucuros că după atâția ani în care s-a zbătut să atragă un investitor în orașul Oțelu Roșu, lucrurile par să se miște într-un final în direcția bună.
„Îmi exprim și eu bucuria de a avea ca oaspeți în județul nostru delegația de investitori care ne-a vizitat județul și anul trecut. Am avut atunci o întâlnire la Consiliul Județean Caraș-Severin, iată că nu după foarte mult timp lucrurile se concretizează, vorbim despre identificarea unor locuri de investiții atât la Oțelu Roșu cât și la Moldova Nouă, și sigur că îi felicit pe cei doi primari, Luca Mălăiescu și Adi Torma pentru etapele pe care le-au întreprins ca să ajungem în acest moment. Le doresc mult succes, ca toate lucrurile pe care le-am discutat să se realizeze pentru că așa cum spunea și primarul Luca Mălăiescu în primul rând este vorba de locuri de muncă, atât la Oțelu Roșu cât și la Moldova Nouă, dar sigur că vor fi beneficii importante și pentru bugetul celor două localități și cel al județului Caraș-Severin”, a precizat la rândul său președintele forului județean, Silviu Hurduzeu.
Belgienii au venit și cu un „bonus”, ei promițând că vor ajuta autoritățile locale să găsească fonduri necesare pentru modernizarea spitalului din Oțelu Roșu, inițiind deja discuții în acest sens cu conducerea Consiliului European.
„În urma discuțiilor pe care le-am avut data trecută, le-am explicat faptul că un procent foarte mare al spitalelor din România, la ora actuală din păcate, nu corespund standardelor UE. Am rămas foarte surprins când am văzut că s-au interesat de subiect, am primit adrese la Primărie, le-am răspuns, le-a dat toate datele ce țin de spital și ei ne ajută să primim fonduri europene pentru modernizarea totală a spitalului din oraș”, a explicat primarul Luca Mălăiescu.
Nu ne rămâne acum decât să așteptăm și să sperăm că „negocierile” începute la Oțelu Roșu vor avea deznodământul anticipat de administrația locală și grupul de investitori belgieni va opta să își dezvolte afacerea în județul Caraș-Severin.
Karina TINCUL
“Ei sunt un consorțiu de oameni de afaceri, vor să facă la Oțelu Roșu o uzină de reciclare și prelucrare a maselor plastice provenite din deșeuri”
Adică vor transforma orașul într-o groapă de gunoi. Dar e important că primarul “face” locuri de muncă. Ș-așa sunt destule gunoaie pe drumul din Gai până la Mal, dar consilierii și primarul se fac că nu observă.
Ce distantare sociala si ce purtare de masca la PSD , un exemplu clasic de nerespectare a indicatiilor !!!!