Aflat la al treilea mandat, Victor Terteleacă își propune să modernizeze comuna Iablanița

 

a

Locuitorii comunei Iablanița l-au reinvestit în funcția de primar pe cel care a mai condus două mandate destinele localității, Victor Terteleacă. Acesta are în plan să modernizeze comuna prin proiectele pe care le-a câștigat, dar să atragă și alte fonduri pentru Iablanița:

„Avem o serie de proiecte în derulare între care aș aminti: Sistemul de alimentare și canalizare, asfaltarea tuturor străzilor din Globu Craiovei prin măsura 7.2 finanțată prin AFIR, asfaltarea drumului comunal DC31 ce leagă Iablanița de Mehadia, mai multe străzi din Iablanița și din Petnic vor fi asfaltate de asemenea.  Suntem pregătiți de asemenea să atragem fonduri europene în noul exercițiu financiar al UE 2021 – 2027, avem deja strategia de dezvoltare a comunei pentru aceeași perioadă și vom atrage fonduri în toate domeniile, dar prioritar este infrastructura apă-canal, străzi, drumuri agricole, precum și infrastructura școlară“.

„Pentru școli am depus deja un proiect pentru achiziția de tablete necesare învățământului on-line pentru toți elevii. Am în plan modernizarea școlii din Globul Craiovei, ce va fi finanțată prin Fondul pentru mediu ce se va deschide în luna februarie. Mai dorim o renovare și o anvelopare a sediului administrativ, a clădirii primăriei prin fonduri europene. Vom dota serviciul de apă-canal cu un buldo-excavator, un utilaj cu toate echipamentele, inclusiv cu lamă pentru deszăpezire, o mașină pentru Pompieri, foarte necesară pentru comunitate ce va intra în dotarea Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență“.

„Îmi doresc de asemenea să îmbunătățesc serviciul de colectare a deșeurilor menajere, colectarea selectivă a acestora; aici mai avem de lucrat la informarea cetățenilor și la schimbarea mentalităților, ce are în vedere conștientizarea faptului că aceste servicii sunt vitale pentru comunitate, pentru dezvoltarea ei și ține de noi toți să avem o comună curată. Le transmit cetățenilor și prin intermediul dumneavoastră, a celor de la Reper 24, să aibă încredere în mine, pentru că împreună vom reuși să implementăm toate proiectele pe care ni le-am propus“ – a mai declarat primarul comunei Iablanița, Victor Terteleacă.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei