Viceprimarul Reșiței Adrian Dacica, în sprijinul seniorilor și tinerilor reșițeni

dacica

Viceprimarul Adrian Dacica: „Finalizăm un nou Centru pentru Persoane Vârstnice la Reșița, pe Aleea Tineretului!“

Municipiul Reșița va avea în viitorul apropiat un nou centru pentru persoane vârstnice, dar și un centru pentru tineret.

Până la finalul lunii august angajații Serviciului Direcția pentru Întreținerea și Repararea Patrimoniului Consiliului Local Reșița vor încheia lucrările la Centrul pentru persoane vârstnice, care va fi situat în locația fostei Biblioteci Municipale de pe Aleea Tineretului.

În imediata vecinătate a Centrului pentru Persoane Vârstnice, va fi deschis în viitorul deloc îndepărtat și un spațiu dedicat activităților culturale și de relaxare pentru tinerii reșițeni din zona Govândari, după cum ne asigură viceprimarul Reșiței, Adrian Dacica.

Practic nu vom schimba destinația unde se afla biblioteca de pe Aleea Tineretului, ba chiar vom aduce și alte volume pentru iubitorii de lectură, dar modernizăm acest spațiu și vom diversifica și prin alte activități de socializare oferite seniorilor Reșiței. Încercăm astfel să ridicăm confortul de zi cu zi atât al vârstnicilor. Aici cetățenii de vârsta a treia vor putea asculta muzică, vor putea juca șah, table, rummy, vor putea urmări filme, vor putea împrumuta cărți.

Exact cum am procedat la centrul de vârstnici de pe George Enescu, cei care vor dori să participe vor trebui să se înscrie la fața locului. Noi îi vom înregistra pe toți și împreună cu cei care se vor ocupa de centru vom desfășura diverse activități socio-culturale, sportive, etc”, a precizat Adrian Dacica.

Viceprimarul Reșiței a adăugat că cele două spații vor fi date în folosință cel mai probabil la început de lună septembrie. În același timp, este în lucru documentația pentru realizarea unui alt centru pentru vârstnici, pe lângă cele deja existente în Muncitoresc și pe strada George Enescu.

Va fi un centru pentru vârstnici într-un fost punct termic. Deja documentația este foarte avansată și sperăm să accesăm niște fonduri europene pentru realizarea acestuia. Centrul va fi lângă Generală 9, un centru generos, care va avea aceleași caracteristici pe care le are centrul pentru vârstnici din Muncitoresc”, a încheiat Dacica.

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei