Verificări pentru respectarea măsurilor impuse pentru prevenirea efectelor pandemiei Covid – 19

a

Polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș s-au sesizat ieri din oficiu cu privire la organizarea unui eveniment privat (majorat), prin care s-au încălcat prevederile legii privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă  organizarea de evenimente private. De asemenea, aceștia au constatat că în incinta mai multor societăți comerciale din Caransebeș și localitățile învecinate, nu erau respectate regulile de distanțare socială și protecție personală.

Alina Boeru – purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severi ne-a oferit și câteva exemple:

„În localitatea Slatina-Timiș polițiștii au aplicat 15 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, în valoare de 10.000 de lei, în urma unui majorat organizat în curtea unei familii, la care au participat 15 persoane. Evenimentul a fost întrerupt, iar participanții au părăsit locația“.

„În localitatea învecinată, Ilova, în incinta unei societăți comerciale, polițiștii au identificat 9 persoane care nu respectau regulile de distanțare socială și protecție personală, motiv pentru care au fost luate măsuri de îndepărtare a acestora din local, fiind aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.500 de lei“.

„În municipiul Caransebeș, au fost efectuate verificări la mai multe magazine, fiind identificate 11 persoane care nu respectau regulile de distanțare socială și protecție personală, acestea fiind sancționate contravențional. În cadrul acestor acțiuni, polițiștii au aplicat în total 35 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18.000 de lei“.
 
“Reamintim cetățenilor că în conformitate cu Hotărârea Guvernului Nr. 856 din 2020, în această perioadă nu este permisă organizarea evenimentelor private. Vă rugăm să purtați masca de protecție, să păstrați distanța de siguranță și să respectați toate măsurile dispuse de autorități pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19. Suntem la datorie pentru siguranța cetățenilor și vom aplica în continuare legea, în toate situațiile în care se impune luarea măsurilor legale“ a mai precizat Alina Boeru.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei