Vela aduce în fiecare primărie un consilier pentru cei plecați în străinătate! „Poate fi chiar șansa repatrierii lor în Caraș-Severin”

modelmic+editorial

Senatorul Marcel Vela vrea o comunicare transparentă între autoritățile locale și cărășenii plecați la muncă în străinătate. Tocmai de aceea, printr-un proiect de lege, fiecare Primărie din județ, și nu numai, va avea câte un consilier specializat pe menținerea legăturii cu cetățenii din Diaspora și cu familiile acestora rămase în țară.

Inițiativa este una necesară, susține Vela, în condițiile în care în acest fel cărășenii din afara țării ar putea fi la curent cu ce se întâmplă în localitățile lor natale și ar putea, de ce nu, să contribuie alături de autoritățile locale la crearea de locuri de muncă la ei acasă.

„Împreună cu colegii din Comisia pentru Românii de Pretutindeni din Senatul României, am dezbătut și avizat un proiect de lege care va include un articol nou în legea administrației publice locale. Primăriile vor avea, astfel, posibilitatea să angajeze un consilier la cabinetul primarului, care se va ocupa strict de probleme legate de Diaspora.

Având în vedere că și din județul nostru au plecat mulți compatrioți să lucreze în străinătate, unii dintre ei chiar stabilindu-se definitiv peste hotare, este nevoie și în Caraș Severin de o bună comunicare a autorităților locale cu românii din Diaspora.

O relație bună și transparentă, cât și unele facilități acordate de către autoritățile locale, pot susține și încuraja noi investiții în județ realizate de către cei plecați din țară, pentru că mulți dintre ei ar dori să creeze acasă noi locuri de muncă. Poate fi chiar șansa repatrierii lor în Caraș Severin”, susține senatorul cărășean.

Inițiativa ar putea rezolva multe din dificultățile legate de protecția copiilor rămași acasă, problemele sociale pentru părinții și bunicii aflați în nevoie, neclaritățile fiscale la plata impozitelor și taxelor locale, și alte aspecte similare.

 

Alexandra JURCA

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. zero

    “Inițiativa ar putea rezolva (…) neclaritățile fiscale la plata impozitelor și taxelor locale, și alte aspecte similare.”
    Evident, Vela ar vrea sa-i atraga si sa-i jefuiasca si pe acestia.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei