Vaccinare sub 50% în centrele din județ! Gâfu: „Fără o imunizare de peste 70% pandemia nu poate fi învinsă!”

gafu

Până ieri, în județul nostru au fost administrate 52.336 de doze de vaccin, din care 21.608 sunt doze de rapel, după cum a informat DSP Caraș-Severin, în cadrul ultimei ședințe CJSU.

Reprezentanții structurilor implicate în procesul de vaccinare au precizat că deși în majoritatea centrelor de vaccinare din Caraș-Severin, procesul decurge în parametri optimi, s-a constatat că în centrele din Anina, Băile Herculane și Bozovici fluxul de persoane care au fost vaccinate până în prezent este sub 50% din numărul total al persoanelor care ar fi putut fi imunizate. În toate aceste centre menționate se utilizează doar vaccinul produs de Pfizer.

Prefectul județului, Cristian Gâfu, face un apel către cetățenii județului din aceste zone să se înscrie la vaccinare și totodată îndeamnă autoritățile publice locale din aceste UAT-uri să organizeze campanii de informare publică atât în localitățile respective, cât și în zonele limitrofe.

„Până nu se realizează o imunizare în masă, de peste 70% din numărul de locuitori, pandemia nu poate fi învinsă și sistemul sanitar va continua să fie supus presiunii generate de numărul crescut de cazuri și de numărul tot mai mare al pacienților care dezvoltă forme medii sau grave ale bolii și necesită internarea”, precizează prefectul județului Cristian Gâfu.

Prefectul Gâfu a reamintit că pentru amenajarea acestor centre s-au cheltuit bani publici și că acestea au fost deschise în folosul cetățenilor, pentru a le asigura posibilitatea de a se vaccina în apropiere de casă.

173663295_2980520845559718_1358219767571579405_n

 

Lorena POENARU

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. B.

    Dă-i drumul. Vaccinați-vă voi mai întâi, vedem reacțiile poate vă cresc coarnele, ințepatilor și nesimtiților că e plină țara de ciumpalaci că voi. Rușine bre Gâfane!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei