„Va trebui să onorez așteptările cărășenilor”! Romeo Dunca și consilierii județeni au intrat în posesia certificatelor doveditoare ale alegerilor!

dunca

Romeo Dunca, președintele ales al Consiliului Județean Caraș-Severin și consilieri județeni cărășeni aleși în urma scrutinului din 27 septembrie au intrat astăzi în posesia certificatelor doveditoare ale alegerilor. Ceremonia, prezidată de Rustin Ciasc, președintele Biroului Electoral Județean Caraș-Severin, s-a desfășurat în sala de ședințe a forului județean. Au absentat de la eveniment cei care au condus în ultimii ani destinul județului din calitatea de președinte respectiv vicepreședinți ai CJ, Silviu Hurduzeu, Flavius Nedelcea și Ionuț Popovici, deși cei trei se află pe listele de consilieri județeni ale partidelor din care fac parte.

Înainte de înmânarea certificatelor, judecătorul Rustin Ciasc a făcut o trecere în revistă a procesului electoral din Caraș-Severin, a activității derulate de BEJ, a mulțumit tuturor factorilor implicați în buna desfășurare a scrutinului și bineînțeles i-a felicitat pe aleșii județeni, urându-le noroc în activitatea lor viitoare, „în slujba locuitorilor județului Caraș-Severin”. Evenimentul s-a derulat relativ repede, fără discursuri lungi și obositoare, singurii care au luat cuvântul fiind Romeo Dunca și Ioan Crina, ambii vorbind de responsabilitatea pe care o presupune misiunea pe care și-o asumă în următorii patru ani și de dorința de a colabora pentru binele cărășenilor.

IMG_8248

IMG_8263IMG_8269

„Pentru mine este un moment unic, mă bucur că am ajuns aici. Este o responsabilitate mare pe care cetățenii județului Caraș-Severin mi-au pus-o în brațe, va trebui să onorez aceste așteptări și sper ca alegerea lor să fie un lucru bun pentru județ. Mulțumesc încă o dată tuturor celor care sunt alături de mine și celor care au fost în această competiție în partea cealaltă. De acum va trebui împreună să găsim soluții să mergem înainte pentru bunăstarea cetățenilor județului Caraș-Severin”, a declarat cu acest prilej președintele ales al forului județean, Romeo Dunca.

Din partea alianței PRO Caraș-Severin a spus câteva cuvinte Ioan Crina, consilier județean PSD și în ultimii patru ani:  „Atât eu cât și colegii mei ne simțim onorați că reprezentăm cetățeni din județul Caraș-Severin în forul acesta deliberativ și chiar o să o facem cu responsabilitate. Vreau să mulțumesc și celor implicați în alegeri, până la urmă a fost o derulare completă și sigură și totul a decurs normal. Acestea sunt rezultatele, până depunem jurământul facem parte din partide politice, în momentul în care am depus jurământul suntem reprezentanții cetățenilor. Vreau să vă asigur că atât eu, cât și colegii mei vom vota și ne vom implica clar pentru bunul mers al lucrurilor în județul Caraș-Severin”.

IMG_8279

IMG_8221IMG_8223IMG_8234IMG_8229IMG_8236IMG_8235IMG_8237IMG_8239IMG_8225IMG_8224IMG_8226IMG_8227

În cadrul ceremoniei, a fost reamintit și rezultatul alegerilor din 27 septembrie în județul Caraș-Severin:

Pentru funcția de președinte a Consiliului Județean din cei 7 competitori pe primul loc s-a clasat Romeo Dunca cu 51.488 de voturi valabil exprimate, urmat de Silviu Hurduzeu – Alianța Pro Caraș-Severin cu 41.796 de voturi și Mihai Ionuț Popovici – PMP cu 11.307 voturi. Andrei Plujar a votat de 5424 de cărășeni, Valentin Armașu a obținut 5091 de voturi, Răzvan Simulescu – 2933, iar Paul Vasile – 2297.

În ceea ce privește voturile pentru consilierii județeni, PNL a obținut 53.334 de voturi, Alianța PRO Caraș-Severin – 32.680 de voturi, PMP – 14.389, USR PLUS – 6281, PER – 5791, PPUSL – 3337, iar PV – 2960 de voturi. Drept urmare în următorii patru ani, Consiliul Județean Caraș-Severin va fi format din 16 consilieri PNL, 10 reprezentanți ai Alianței PRO Caraș-Severin și 4 membri ai PMP.

La finalul ceremoniei, liberalul Romeo Dunca a făcut câteva declarații de presă, vorbind inclusiv de vizita făcută astăzi la Aquacacaș:

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei