UPDATE: Ghiorghioni a fost pus în libertate! Vezi ce spune avocatul său!

modelmic

 

Curtea de Apel Timișoara se va pronunța astăzi în ceea ce privește contestația formulată de DNA Timișoara pentru anularea hotărârii prin care Ionesie Ghiorghioni ar putea ieși de după gratii.

Decizia de eliberare a fostului vicepreședinte al Consiliului Județean Caraș-Severin a fost luată de Tribunalul Caraș-Severin, acesta hotărând ca Ghiorghioni să scape de arestul preventiv și să intre sub măsura controlului judiciar.

Cu toate acestea, Ionesia Ghiorghioni nu a avut încă șansa să pună piciorul în afara penitenciarului Popa Șapcă, și asta pentru că procurorii DNA au contestat imediat decizia Tribunalului Caraș-Severin.

Instanța cărășeană a decis eliberarea fostului vicepreședinte al Consiliului Județean săptămâna trecută, argumentând această decizie prin faptul că ancheta a ajuns într-un stadiu în care arestul preventiv nu mai este necesar, lucru cu care DNA Timișoara nu a fost de acord.

În cursul zilei de astăzi, magistrații Curții de Apel Timișoara vor decide dacă dau curs hotărârii Tribunalului Caraș-Severin sau vor ține cont de contestația făcută de procurorii anticorupție.

Ionesie Ghiorghioni este practic cu un picior în libertate, dar și fără gratii, acesta va fi condiționat de controlul judiciar să se prezinte la Tribunalul Caraș-Severin de câte ori este nevoie, nu va avea voie să părăsească țara și va trebui să anunțe dacă își schimbă locuința.

De asemenea, dacă va scăpa de arestul preventiv, acesta nu va avea voie nici să intre în incinta Consiliului Județean Caraș-Severin sau să comunice în vreun fel cu nepotul său, acuzat în același dosar.

Vă reamintim că Ionesie Ghiorghioni a fost închis sub măsura arestului preventiv, după ce oamenii legii l-au prins în flagrant în timp ce lua mită 20.000 de lei, chiar în biroul său de la Consiliul Județean, în același dosar fiind implicat și nepotul său Ghiorghioni Adrian Cosmin.

UPDATE 1: 

În câteva momente, Ionesie Ghiorghioni va fi liber să părăsească penitenciarul din Timișoara, Curtea de Apel anulând contestația făcută de DNA.

 „Astăzi la Curtea de Apel Timișoara s-a judecat contestația formulată de DNA Serviciul Teritorial Timișoara referitoare la faptul că inculpatul Ionesie Ghiorghioni a fost lăsat sub control judiciar săptămâna trecută de Tribunalul Caraș-Severin. Curtea de Apel Timișoara, având în vedere argumentele arătate de acuzat și cele prezentate de apărător a decis respingerea contestației ca fiind nefondată, astfel că Ionesie Ghiorghioni va părăsi în câteva momente penitenciarul. Precizez că această decizie este definitivă. Ionesie Ghiorghioni va fi judecat în stare de libertate sub control judiciar iar termenul de judecată este 16 iulie 2015, la Tribunalul Caraș-Severin”, a declarat pentru Reper24 Cosmin Bolosin, avocatul fostului vicepreședinte al Consiliului Județean.

 

Alexandra JURCA

Foto: Pressalert

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

 1. Dan-Alioşa Ulici

  n-a fost prins…n-a luat mită…e liber şi-l doare-n cardan de toţi…
  MORALA: votaţi în continuare că ei fură de rup şi îs liberi ca păsările cerului…

  1. DSM

   Aveti mare dreptate,lumea foarte naiva, usor de influentat si de pacalit…totusi asteptam cu mare interes de cum vor decurge lucrurile si la Primaria Resita…la cum arata orasul si paradoxal, prosperitatea oamenilor care il conduc, este imperativ a se face si acolo curatenie generala.

 2. adrian

  ce sa mai spui omul asta e liber si …se fura inca?/chiar nu se vede nimic??oameni buni treziti-va,,,,,,,indiferent cine fura sa plateasca

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei