Universitatea Eftimie Murgu din Reșița își extinde oferta educațională

modelmic

 

Universitatea Eftimie Murgu din Reșița își extinde oferta educațională. Începând cu anul școlar 2019-2020, cei care doresc să se formeze în domeniul științe ale educației vor putea urma un nou program de studii la ciclul masteral, acesta fiind deja acreditat de ARACIS.

Facultatea de Științe Sociale din cadrul Universității „Eftimie Murgu” din Reșița a solicitat pe parcursul anului 2018 Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior, ARACIS, acreditarea unui nou program de studii la ciclul masteral, în domeniul Științe ale educației. Noul program, Management educațional, a obținut în decembrie 2018 acreditarea ARACIS, venind ca o completare firească a programului de licență Pedagogia învățământului primar și preșcolar”, explică Cristian Chioncel, prorector al Universității Eftimie Murgu din Reșița.

Universitatea Eftimie Murgu din Reșița are în prezent aproximativ 1.200 de studenți. Singura instituție de învățământ superior din Caraș-Severin a fost greu încercată în ultimii ani de numeroase scandaluri și acuzații, care au dus practic la pierderea unei bune părți a prestigiului de care se bucura aceasta.

Diana RADU

Distribuie pe:

Stiri similare

37 Comentarii

 1. Marko

  Numai studenti nu se pot numi. Vin cu lucrari facute de acasa. Copiaza pe rupte de pe ceasuri inteligente si telefoane. Si profesorii se fac ca nu vad. Sa nu ramana fara obiectul muncii. Incompetenta, coruptie – asta e, nu universitate. Aia care iau bursa sunt pilele lor. Ori ca scriu, ori ca dau foaia goala, tot 10 au. Mereu. Nu vin la ore, dar le apar din senin prezente, teste. Daca ii intrebi ceva, habar nu au pe ce lume se afla.

 2. Roma

  Profesorii citesc din foi. Asa predau. Daca le iei mapa, sunt la fel ca si cursantii. :)) Tot pe copiat si bani si-au luat si ei diplomele… :)) Lucrarile de licenta, se vand ca la piata, se negociaza preturile. Despre aia de zici ca iau bursa si copiaza… stai linistit, ca nu e toata a lor… Se imparte, sa fie bine. “Ca sa nu fie rau”… Daca ar verifica cineva, s-ar vedea ca habar nu au. Nici macar sa copieze. Copiaza ca la xerox, cursul identic, rand cu rand. Iti dai seama ce memorie au?
  Asa a fost si asa va fi mereu, de cand lumea, nu s-a schimbat nimic… Poate ii salta iar “mascatii” in curand. :))

 3. Raul - Toronto

  O facultate care promovează hoția. Nu ai nici o șansă în fața celor care vin la examene cu căști, smartwatch, smartphone. Dacă s-ar verifica lucrările, sunt copiate mot-a-mot din cursuri. Le dictează în căști prietenii de acasă. Sau dacă s-ar uita la studenți, în examen – câți au telefoane în buzunar și ceasuri inteligente la mână. Și la profesorii mai duri, copiază cu ceasul… Nimeni nu ii “vede”. Am constatat cu dezamăgire – sunt plecat din țară de 15 ani – am venit doar în vizită la un prieten – că a rămas totul ca pe vremuri… La Educație fizică… se plătește înaintea examenului la Casierie 10 lei x 10 prezențe, adică 100 de lei și se promovează cu chitanța. Taxă “recuperare” ore. Nici măcar nu sunt prezenți studenții, lasă chitanța la colegi. La Inginerie, sunt sub 10 elevi în clase, prezenți la ore 2-3. Le dictează profesorii rezolvarea la examen. Să… nu se desființeze specializarea. Și, bineînțeles, iau burse… de performanță! Decât așa studii, mai bine fără diplomă!

 4. Fario

  Fabrica de diplome. Profesorii care predau, sunt si elevi, in acelasi timp. Isi predau unii altora. Verificati la Stiinte Sociale. :))))) Prezentele se fac din pix. :D Sunt trecuti cu 10 in reexaminari si ei nici nu sun in tara…

 5. Alina

  Eu am renuntat si m-am dus la Vest. Oricum, nu iti ofera nicio deschidere diploma, eventual casier in Profi. Daca reclami ca se copiaza, esti vazut ca ”oaia neagra” a universitatii. Pe tine incearca sa te elimine, se duc adevarate lupte, sa ii identifice pe cei care posteaza lucruri negative pe forumuri etc. Trebuie sa para totul perfect, ”inauntru vopsit gardul”… Toti politistii, politistii locali, politicienii PSD si PNL fac masterate la Eftimie Murgu…

 6. Geo

  Ce sa le ceri, ca daca nu lasa sa se copieze, trec 2-3. Acolo e afacerea. Cuib de diplome pentru protejatii lor. Nu vin la scoala, decat la examene. Iau 7 la examene si cand se afiseaza la avizier au 9. Daca ar lua smartwatchurile, la intrarea in examene, ar disparea 80% din bursieri. Dar acolo e smecheria, cui pe cui se scoate. Unul lucra la spital, altul in Politie, altul la Primarie etc. Normal ca nu te tine maslina sa te pui rau cu ei…

 7. Eliza

  Isi bat joc, prin indifetenta si nesimtirea lor, de studentii care chiar invata. In Romania mereu cei cu pile au razbatut. Ce sa mai zic, o facultate de zero stele, nu poti avea pretentii.

 8. Andreea

  Unii profesori nici nu vin la ore. Vin din Timisoara, sau de mai departe, din an in Paste. Trimit un suport de curs pe mail, la seful clasei. Si aia e predarea. Ies ingineri pe banda rulanta si ei nu stiu sa adune doi cu doi.

 9. Sergiu

  Iau nota 10 persoane care nu au fost deloc la scoala, nici la cursuri, nici la seminarii. Cum pot argumenta profesorii asta? Nu se mai scad puncte, pentru lipsa activitate seminar? Sau se scad DOAR la unii? Copiatul – o arta, in aceast labirint corupt. Nu mai merita sa aducem in discutie. “Ai smartwatch, ai bursa!” Asta face diferenta. :)))))

 10. Marian

  Unii invata si abia trec, altii iau nota maxima prin furt. Sub ochii profesorilor si cu aprobarea lor se copiaza. Sa nu ramana fara studenti. Ca toti care aleg sa studieze aici, de asta vin. Vor doar diploma. Fac pe durii doar la unu, doua examene profesorii, ca sa poata sa ii favorizeze pe cunoscutii lor. Atunci nu misca nimeni, doar ai lor. Care copiaza nestingheriti. Cu cursurile in banca, telefonul pe masa. Smartwatch-ul la mana. Si iau burse. Nici macar nu mai vin supraveghetori la examene. Si unii profesori ies din clasa, nu se ridica de la catedra, ca sa poata copia prostimea.

 11. Denis G.

  E pacat, ca sunt si profesori care isi fac constiincios datoria. Si sunt corecti, atat la evaluarea studentilor, cat si la modul in care isi predau materia. Si sunt bagati la comun cu ceilalti. Ar trebui rectorul, decanii, se verifice situatia claselor personal si sa aplice sanctiuni, acolo unde elevi care nu au venit decat la examen, au 10 pe activitatea de seminar. Nu este posibil asa ceva,e bataie de joc, la adresa celor care se chinuie sa invete, isi rup din timpul liber sa vina la cursuri, seminarii. Si, da, problema copiatului e jenanta. Nu sunt clase in care sa nu existe 3-4-5, chiar si 10, care sa nu vina la examene cu ceasuri inteligente. Oricat ai invata, nu ai cum sa ii depasesti pe acestia. Dovada clara ca – ei sunt cei care si iau bursa. Copiaza cuvant cu cuvant cursul. Identic.

 12. UnOarecare

  Nu au fost deloc la scoala unii si, da, au 10 pe activitatea la seminar! :-O Si in examene, numai ceasuri se uita. Frumos! Faceti mai multe specializari de astea, educati in arta copiatului!!!

 13. LexLexLex

  Ar trebui, pentru a se vedea cu adevarat cine merita si cine nu, ca dupa sesiune, sa fie rexaminati de o comisie speciala, instituita la nivelul scolii, toti cei care au primit burse in respectivul semestru. Domnule rector, stimati decani, poate va implcati si faceti ceva impotriva falsilor intelectuali cu ceasuri smart si telefoane de ultima generatie, folosite pentru furt!

 14. IcePack

  Cei cu burse, pusi in primul rand, la examene. Si verificati toti studentii. Sa nu se intre cu telefoane, ceasuri in examen. Ca sa fie cu adevarat sistem educational demn de valorile Europei. E total nedrept ca cineva care habar nu are, sa fure dreptul altcuiva, doar ca e mai ”dezghetat”!

 15. Dorel

  Recunoasteti studentii uem, dupa faptul ca poarta toti smartwatch-uri. :))) nu aude, nu vede nimeni din conducere. faceti de curiozitate un control pe neanuntate, in timpul unui examen. sa vedeti cati au ceasuri smart. :)) se copiaza cu telefoanele pe masa!!!

 16. Didas

  Trebuie scris la Bucuresti, la Minister!!! Sa trimita comisie, in timpul examenelor!!! Ca in facultate nu ai cui spune. Sunt mana in mana cu cei care copiaza. Se uita comisia care ii supravegheaza cum copiaza de pe ceasuri, telefoane. Intra cu cursurile in examen!!! E de neconceput asa ceva. Si totusi nu se face nimic!!!

 17. Denisa

  Stateam ca proasta si ma uitam in examen, am avut la comun cursul cu o alta clasa. Priveam uimita cum copiau unii fara absolut nici o jena de pe ceasuri. A devenit un fenomen. Daca mai gasesti 5-6 studenti dintr-o clasa de 20-25, care sa nu aiba smartwtch… Nu ne ramane decat sa ne luam si noi… si sa acceptam ca daca nu te adaptezi la hotie, furt ramai ultimul pe lista. Chiar e de necrezut ce se intampla. Persoane pe care daca ii intrebi dupa examen daca stiu o fraza din ce au scris pe lucrare, raman blocati. Si… IAU BURSE! :-O Doamne, unde esti?!

 18. Sorin

  Termina toti incompetentii facultatea cu 10, doar ca au smartwatch. La ore nu vin, dar prezente au. Ii intrebi ceva, nu stiu nici numele profesorilor. Ar trebui o reexaminare generala. Mai ales printre cei cu bursa. 80% din cei care iau bursa, daca r fi examinati, nu ar lua pe merit nici macar nota 5. Numai la ceasuri se uita in examene. Profesorii vad si… zambesc. :) Stiu ei de ce.

 19. ExPol

  Dintre astia de iau bursele prin copiat de pe ceasuri, telefoane, fituici, ar trebui alesi noii membrii ai politicii. :)) Sunt cele mai joznice, mizerabile caractere. Adaptate perfect pentru partid. :))))) Sigur majoritatea, deja sunt membrii. :))

 20. Adelin

  Tare subiectul. :)) Si jenant in acelasi timp. Au ajuns sesiunile Olimpiade de Copiat de pe smartwatchuri. Partea mai interesanta e ca toti stiu dar nu se face nimic. se permite copiatul. Oare de ce. :)

 21. Valeriu

  Oare de ce? :)) studentii care nu au fost deloc la scoala in tot semestrul, nici nu ar trebui primiti in examen. Sa nu mai zicem ca in reexaminari, oricum trec cu note fabuloase. Se mai mira de ce isi pierd studentii. Vor ramane doar pilele lor, care au facut din scoala o afacere. Sa vii cu ceasul in examen, sa copiezi de fata cu toata lumea fara jena si nimeni sa nu aiba curajul de a-ti spune ceva! Uluitor! Eu mai fac o facultate si in alt oras, una chiar de renume. As vrea sa vedeti acolo atitudine: se plimba 2-3 examinatori printre studenti, cum ai miscat, ti-a semnat foaia. Nu te potolesti, ai zburat. Nu conteaza ca esti medic, politist sau mai stiu eu ce. Telefoanele se lasa la intrare pe catedra, intr-un loc delimitat, studentii verificati de smartfonuri, smartwatchuri, casti. Dar… ies specialisti, nu ”turisti cu codul penal sub brat”, ca la Resita!

 22. evazi-v

  Nimanui din conducere nu ii pasa, pentru ca Universitatea de la Resita este o asociatie de prieteni, rude, unde toti prin furt, relatii au intrat. Si scopul lor este doar sa isi ia salariile mari. S-au facut si la decani, rector sesizari. Nu intervine nimeni in fenomenul copiatului pentru ca si-ar pierde studentii si automat si posturile caldute. Pleaca lunar, degeaba spun ei ca nu, cu zeci de mii de lei. Nu iei oriunde, mai ales in Resita, banii astia. iar in alte parti, nimeni nu ii angajeaza, ca sunt niste no-name cand ies pe poarta facultatii. Copiatul de pe smartwatchuri nu se va interzice niciodata – nu pentru ca nu se poate – ci pentru ca nu se vrea. Dar, s-ar putea da, de exemplu, cu jumatate de ora inainte de finalul examenului, un subiect greu, care s afaca departajarea pentru bursa – si macar acolo sa nu se permita copiatul. Dar, si la burse se fac manevre. Si de aia se accepta. In fiecare an, clasa e cel putin unul de al lor – favorizat – care e lasat sa copieze de pe ceas, in vazul tuturor. Nu are nimeni curaj sa comenteze, ca ocupa functii in societate si te-ar persecuta. Atat el si cunoscutii lor, cat si profesorul care il favorizeaza pentru bursa – si ii ruinezi combinatia!

 23. Omonim

  Va vaitati toti, dar daca ati fi capabili cu adevarat, ati pleca in alta parte. Si eu m-am inscris. Cand am vazut cum isi bat joc profesorii, ca rad colegii de mine ca nu copiez si totusi luam note mai mici ca ei, m-am dus in Timisoara. De aia nu au vrut fuziunea. Profesorii de acolo nu ar fi permis asa ceva. Da, confirm, si din clasa mea, vreo 25 eram, 15 aveau ceasuri. Luau 8-9, ca atat de prosti sunt incat nici sa copieze nu stiu de 10. Si eu, dupa nopti pierdute, 2-3-4… luam tot un 8-9. Rar 10. Felicitari conducerii! Suntetiminunati, ”studentii’ va iubesc, ca ii lasati sa copieze! :))))))) O sa ramaneti vesnic la conducere.

 24. Adina

  Copiatul este o virtute în facultatea asta. Nu doar de pe ceasuri, tablete etc. Inclusiv lucrările de licență, disertație sunt plagiate sau cumpărate de la profesori. Totul e negociabil… Vivat academia! :))

 25. Maria S.

  S-ar inchide altfel fabrica. uni chiar profita din afacerea asta. fac sute de milioane. cine ia bursa? directori, politisti, angajati la primaria, spitale. ceasul frumos pe mana, mai fac un salar din burse. facultatea are studenti. noi cu drag muncim. :))

 26. Raica Ion

  Cei care nu vin deloc la scoala, ar putea lua maxim nota 7 ca semn de repect pentru cei care isi rup tin timp ca sa fie prezenti. In conditiile in care cei care nu vin absolut nici macar o data, iau nota 9 si 10 la examene, fara sa fi cunoscut profesorul, va dati seama ce genialitati pot fii? :))

 27. Zeus

  poate faceti ceva, totusi in rexaminari. macar. vor luat toti 9 si 10 copiind cu cursurile pe masa sau de pe ceasuri. Da, jumatate din scoala are ceasuri inteligente. examenul a devenit un simplu exercitiu de copiat!!! unde sa mai vazut universitate sa intri cu cursurile in examen!!!

 28. Darco

  Așa este ,este doamnele profesoare sunt deștepte L……..,A ………,M…….,.Daca le intrebi ceva se cred super deștepte .Speram că se va rezolva problema corupției și la UEM.

 29. Ioana

  Daca spui ca se copiaza, se mira…zici ca nu au auzit de asa ceva in viata lor. Supraveghea o mronosita,de se da atat de corecta, vezi doamne, nu poate dormi ca iau altii bursa pe nedrept. Cica au fost cazuri. a luat masuri. copiau protejatii lor, langa ea de pe ceas. se uita incontinu doar pe ceas. si stau cu cursurile in banca. sub geaca etc. Nu vin deloc la scoala si se duc in rexamnari. acolo copiaza cu cursurile pe masa. Inca ies proesorii afara, sa nu ii deranjeze. Si auzi apoi ca au luat burse. Se mai mira de ce raman fara studenti si de ce nu vin decat in restante. la ce sa vina, daca nu tine nimeni cont de prezente, de activitate? S-a dat 10 in examene celor care nu au fost deloc. Nu era vorba ca aia pot lua maxim 7 si asta in conditiile in care stiu de 10. Ei, saracii, nu stiu nici numele materiei. Dar au profesori care ii… rezolva…

 30. Anticoruptie

  Unii nu au voie sa miste iar altii copiaza de pe ceas in vazul profesorilor. Nici nu se feresc. Iau zece si daca dau dau coala alba. Abonati la bursa doar pentru ca au relatii. E de neadmis asa ceva. Copia unul de pe ceas cu profesoara langa el, aia zambea. Ar trebui sa ne unim toti si sa ii demascam. Nu se mai poate asa ceva. Copiaza cuvant cu cuvant din curs. Verificati lucrarile. E imposibil sa memoreze cineva zeci de pagini, fara a inversa un cuvant. Doar nu sunt roboti.

 31. Laurentiu

  Stimati membrii din conducere, chiar nj puteti face nimic cu privire la copiat, in primul rand sa interziceti accesul cu ceasuri inteligente? S-a copiat si in restante… nu de pe ele… ci numai…DOAR… de pe ele. Iau bursa cei care habar nu au, dar stiu si sunt lasati sa copieze de pe telefoane si ceasuri. Chiar nu va pasa decat de salariile voastre? Alo, domn rector,domni

 32. Orcan

  Daca si asta mai e facultate… Numai copiatori, angajati de prin primarie, politie, politie locala… Incompetenti care au nevoie de diploma, sa poata ocupa posturile caldute, special inventate pentru ei. Se copiaza pe rupte, de pe ceasuri, telefoane, casti… asta tine catedrele profesorilor. Zero activitate didactica, zero calitate. De fapt… se stie “valoarea” universitatii. Un adevarat student nu s-ar inscrie niciodata aici…

 33. Alex

  Bursele au devenit o afacere. Aranjezi cu un profesor, te lasa sa copiezi de pe smartwatch, colegilor tai le tranteste un 6-7 si te-a propulsat pe tine inainte. Ai un salar lunar garantat, pe care il imparti cu el. Nici macar nu trebuie sa vii la scoala foarte des. Cat va mai dura, chiar sunt curios. Coruptie si afaceri mai mari decat cand au fost saltati.

 34. Raluca T.

  Acum cu nou decan-minune la Stiinte Sociale, si mai harababura va fi. Cui sa reclami ca se copiaza, asta ia spaga cu chitanta. Lasi banii, iti plateste cineva la casierie si el de trece si daca nu esti prezent. De ani de zile se practica manevra asta. Bani de buzunar pentru ei. Nici macar nu isi tin orele. Savanti de renume, astia de sport. Inca putin si ajunge decan femeia de serviciu. :))

 35. Maduro

  Nici nu isi tin orele profesorii. Sa le mearga salariile. In rest nu mai conteaza nimic. Faceti odata un control fara sa anuntati, sa vedeti cate persoane gasiti in scoala. Lucrari de licenta cumparate, cu 700-800 de euro, prezente facute din burta, cuib mentinut artificial, sa se imbogateasca unii destepti si sa isi ia diplome protejatii lor.

 36. RockAda

  diplomele de licenta si disertatie se vand cu sute de euro, deschis, in vazul tuturor, ca la taraba. trec in sesiunile de restanta studenti care nu au fost niciodata, probabil nu stiu nici und este scoala. si trec cu note de 9 si 10. afacerea merge mai departe. :))

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei