Uniunea Europeană autorizează utilizarea vaccinului Johnson & Johnson

21

Uniunea Europeană autorizează utilizarea vaccinului împotriva covid-19 al laboratorului american Johnson & Johnson, a anunţat, ieri, agenția de presă AFP. „Şi mai multe vaccinuri sigure şi eficiente sosesc pe piaţă“, şi-a exprimat satisfacţia, într-un mesaj postat pe Twitter, Ursula von der Leyen. Ea aminteşte că 200 de milioane de europeni urmează să fie vaccinaţi cu acest vaccin cu o singură doză, comandat laboratorului american.

Vaccinul J&J prezintă mai multe avantaje logistice: el se administrează într-o singură doză, spre deosebire de vaccinurile Pfizer-BioNTech, Moderna şi AstraZeneca-Oxford, administrate în două doze, la un interval de câteva săptămâni. De asemenea, el poate fi păstrat timp de trei luni la temperatura unui frigider obişnuit, ceea ce-i uşurează distribuirea.

Vaccinul J&J a fost autorizat în regim de urgenţă în Satele Unite în februarie, iar în Canada la începutul lui martie. Africa de Sud a început, de asemenea, să-l administreze.

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei