Undă verde pentru modernizarea DJ608! „Situația a fost deblocată și există certitudinea că lucrările vor fi finalizate la termen”

modelmic

Proiectul de modernizare a DJ608 Plugova (DN6) – Globurău – Costiș – Borugi – Cornereva – Obița – Rusca (DN6), finanțat pe fonduri europene, pare să intre într-un final în linie dreaptă. Conform ultimei informări a reprezentanților Consiliului Județean Caraș-Severin proiectul în valoare de peste 26 de milioane de euro are toate șansele să fie finalizat la timp. Asta după luni de zile de ședințe și întâlniri tensionate cu constructorul și proiectantul lucrării, existând temeri că lucrările de modernizare nu se vor încadra în termen, iar beneficiarul, CJ, va trebui să înapoieze banii.

Citește și „Este strigător la cer”! Proiect de 26 de milioane de euro, în impas! Președintele Dunca a chemat responsabilii la raport!

Îngrijorările legate de stadiul de derulare a proiectului de modernizare a DJ 608 au fost depășite printr-un efort susținut al Consiliul Județean Caraș-Severin. Proiectul tehnic va fi aprobat în câteva zile, situația a fost deblocată și există certitudinea că lucrările vor fi finalizate la termen.

Proiectul de modernizare a DJ 608 este important pentru Caraș-Severin, fiind vorba de o arteră județeană de 42 km ce străbate teritoriile administrative ale comunelor Mehadia, Cornereva și Teregova, în intravilanul și extravilanul localităților Plugova, Borugi, Cornereva, Costiș, Obița și Rusca. O investiție de 26 milioane euro, cu finanțare prin POR 2014-2020, la finalul căreia peste 11.000 cărășeni din zonă se vor bucura de o infrastructură de bună calitate și conexiuni rutiere adecvate”, informează reprezentanții forului județean.

Citește și Și totuși ….conflictul Dunca – Bejeriță s-ar putea încheia cu un armistițiu în proiectul modernizării DJ 608!!

Proiectul de finanțare pentru modernizarea DJ608 Plugova (DN6) – Globurău – Costiș – Borugi – Cornereva – Obița – Rusca (DN6) a fost semnat în februarie 2019 de fostul președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu și de Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest. În aprilie 2020, a fost anunțată semnarea contractului pentru realizarea proiectului tehnic și a lucrărilor, licitate „la pachet” de  asocierea dintre EMV Util și Emiliano Vest. Pe lângă modernizarea a 41,377 km de drum județean, prin proiect se vor executa 10 noi podețe, precum și reparații la un număr de 19 poduri.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Cetățeanul Trollmentat

    Îi bun și așa, dacă tot a dat-o la pace coana Bejerita cu conu Dunca, o să rezulte un traseu spectaculos printre munti, o alternativă bănățeană la Transalpina. Până nu sar prețurile, o să-mi iau o casă la Cornereva și o stau la poarta la drumul al nou, cu răchie, mere și banane.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei