Un senator activ, la dispoziția cetățenilor: Ionuț Chisăliță!

modelmic1

Domnule senator, ca unul din cei mai activi parlamentari cărășeni din acest mandat, v-aș ruga să ne spune-ți care sunt atuurile cu care se prezintă în fața românilor colegii dumneavoastră social-democrați și de ce nu chiar dumneavoastră, de la alegeri și până în acest moment?

Senator Ionuț Chisăliță: Ca senator PSD, dacă ar fi să vorbesc despre cei aproape 2 ani de la câștigarea alegerilor de către PSD și formarea guvernului aș merge pe două componente: pe de-o parte programul de guvernare asumat în campania electorală iar aici aș vrea să amintesc câteva din măsurile luate – am crescut punctul de pensie – am eliminat plata CASS pentru pensionari și am scutit de impozit pensiile sub 2000 lei – am scăzut impozitul pe venitul din salarii și am crescut salariul minim pe economie – am crescut plafonul de venit pentru accesul pensionarilor la medicamente – au fost promovate programe pentru susținerea agriculturii. Consider de o foarte mare importanță în plan social și Legea salarizării! Sunt doar câteva din măsurile luate și care au adus mai mulți bani în buzunarele românilor!

Ca parlamentar mi-am asumat încă din campanie o serie de proiecte legislative! Pot să vă spun că printre cele mai importante, care au fost adoptate și produc efecte, se numără: – cel legat de persoanele cu handicap grav și accentuat care sunt plătite din fonduri publice care beneficiază de un spor de 15% – introducerea alfabetului Braille ca mijloc oficial de comunicare scrisă specific persoanelor cu handicap vizual – acordarea de miere de albine prescolarilor si scolarilor – un proiect extrem de important care a venit in sprijinul a cred sute de mii de persoane este Legea 111/2018 ! Prin acest proiect legislativ devenit lege ,aparținătorii legali ai persoanelor adulte cu handicap beneficiază de anumite scutiri de impozite! Sunt și alte proiecte însă am dorit să le subliniez pe cele mai importante!

Reper24: Cum considerați că vor evolua lucrurile si proiectele grupurilor social democrate în perioada 2018-2020?

I.C.: În perioada 2018-2020 vom continua să punem în aplicare programul de guvernare. Cel mai important proiect, care deja se află în dezbatere publică, este noua Lege a pensiilor! De asemenea foarte importante rămân Codul Administrativ, prin care urmează să fie reglementate foarte multe lucruri, votată, dar contestată la Curtea Constituțională, dar și legea Off-shore pentru valorificarea rezervelor de gaze naturale din Marea Neagră, votată de Senat!

Reper24: Ați avut o reacție prin care v-ați pronunțat public în favoarea familiei tradiționale. Cum îi motivați pe români să se prezinte la referendumul pentru familie și prin aceasta modificarea constituțională vizată?

I.C.: Senatul a votat săptămâna trecută proiectul de revizuire a Constituției în sensul definirii familiei ca fiind uniunea liber consimțită dintre bărbat și femeie! Este o inițiativă a celor peste 3 milioane de cetățeni și pe care noi o susținem necondiționat! Nu am nimic cu orientarea sexuală a nimănui atâta timp cât ea se manifestă în interiorul propriului spațiu de locuit! Nu cred că România trebuie să importe toate așa zisele „libertăți” occidentale! Noi nu ne naștem din bărbat! Ne naștem din femeie iar primul cuvânt pe care îl spune un copil este MAMA!

Reper24: Care este poziția dumneavoastră în legătură cu modificări ce ar putea interveni în jurisdicția penală a Legilor Justiției? Credeți că au existat dosare așa zise ,,fabricate”, urmare a protocoalelor SRI – DNA, cărora le-au căzut adeseori victime politicieni aleși de cetățeni să-i reprezinte în diverse funcții și demnități?

Senator Ionuț Chisăliță: Într-adevăr, un subiect care rămâne în continuare de actualitate. Din păcate „protocoalele” încheiate între DNA, SRI și diversele instituții din România au afectat profund atât democrația cât și viața a foarte mulți oameni! Este clar că aceste protocoale au avut influență în „dosare” fabricate! Să ne amintim doar cazul „Rarinca”….Dar aceste protocoale au afectat atât oameni simpli cât și politicieni.

Reper24: Vă mulțumim pentru disponibilitatea de a răspunde la întrebările noastre, domnule senator.

Senator Ionuț Chisăliță: Cu mare plăcere!

Sergiu TABAN

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

  1. Petru

    Pffff – miroase a campanie electorala, domnule consilier local, județean, deputat si senator lipsește europarlamentarul din colectie?

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei