Un eveniment privat la Teregova s-a lăsat cu 41 de sancțiuni contravenționale

a

Populația nu conștientizează pericolul pandemiei de coronavirus și nu respectă măsurile impuse de autorități. O confirmare a acestui fapt este și acțiunea desfășurată ieri de polițiștii cărășeni care au intervenit și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 11 mii de lei, după cum ne-a precizat într-un comunicat Alina Boeru – purtător de cuvânt al IPJ Caraș Severin.

În cursul zilei de ieri, 07 noiembrie 2020, polițiștii cărășeni împreună cu reprezentanți ai celorlalte instituții cu atribuții în domeniu, au intensificat acțiunile de verificare a respectării măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid – 19. În acest context, polițiști de la Poliția Municipiului Caransebeș și Secția 2 Poliție Rurală s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unui eveniment privat (majorat), la locuința unui bărbat din comuna Teregova. La adresa respectivă au fost identificate 23 de persoane, față de care s-a luat măsura sancționării contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020.

Organizatorul evenimentului a fost sancționat cu amendă de 3.000 de lei, în total fiind aplicate 23 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.000 de lei. Evenimentul privat a fost întrerupt, iar participanții au părăsit locația. De asemenea, în urma verificărilor efectuate în intervalul orar 21.00-00.00, la unități de alimentație publică de pe raza municipiului  Caransebeș, au fost identificate alte 18 persoane care nu respectau regulile de distanțare socială și protecție personală, fiind   sancționate contravențional cu amenzi în valoare totală de 5.000 de lei.

Tot ieri, polițiști de la Poliția Orașului Oțelu Roșu au identificat la o unitate de alimentație publică din oraș, un bărbat de 32 de ani, din comuna Marga, care figura confirmat pozitiv cu noul coronavirus. Împreună cu acesta, în localul respectiv, au fost identificate alte 4 persoane și barmanul de serviciu. În cursul zilei de ieri, bărbatul în cauză părăsise unitatea medicală unde fusese internat, fără a avea acordul medicilor. Bărbatul a fost preluat de către un echipaj al Serviciului de Ambulanță și transportat la unitatea medicală unde fusese internat. Polițiștii au întocmit în acest caz dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor și au informat Direcția de Sănătate Publică Caraș- Severin, pentru dispunerea de măsuri conform competențelor.

„Reamintim cetățenilor că având în vedere evoluția situației epidemiologice din România, în conformitate cu legislația în vigoare, în această perioadă nu este permisă organizarea de evenimente private. Vă rugăm să purtați masca de protecție, să păstrați distanța de siguranță și să respectați toate măsurile luate de autorități pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19. Suntem la datorie pentru siguranța cetățenilor și vom aplica în continuare legea, în toate situațiile în care se impune luarea măsurilor legale“ – a mai precizat Alina Boeru, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Caraș-Severin.

Sursă foto: m.ebihoreanul.ro

 

Dan AGACHE

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei