Umor fără spectatori la Recea! Bufonii de la CSM Reșița, aplaudați la scenă deschisă!

CSM Resita Recea

CSM Reșița, un dezastru al fotbalului de ligă secundă care capătă profunzimi nebănuite!

Bun revenit la sportul rege și legătura pe care și-o dorește clubul din Valea Domanului cu acesta. De niște etape bune ne mințim că CSM Reșița joacă fotbal. La handbal CSM-ul a renunțat între timp, ne pregătim cu aplomb de revenirea în divizia nimănui, adică acolo unde ne este valoarea. De cealaltă parte, ne mințim, tăcem, înghițim și acceptăm că o echipă de fotbal, fie ea a Reșiței, poate trece prin momente proaste. De vină pentru zestrea săracă a domănencei din clasament sunt antrenorul, FRF-ul, arbitrajele, femeia de servici, sponsorii, primarul, comentatorul, galeria, dar mai puțin spre deloc cei care au făcut achizițiile unei formații care nu stă în ghetele ligii secunde.

Nu vorbesc de fotbaliști. Ei, jucătorii Reșiței de astăzi, ar trebui în primul rând să cunoască istoria atât de frumoasă a fotbalului din Valea Domanului iar pentru asta ar trebui să aibă în fruntea clubului un președinte care să le reamintească pe tunelul străbătut între vestiar și terenul de fotbal, că aici au făcut să vibreze tribunele nume precum Beldeanu, Dudu Georgescu, Florea, Atodiresei, Dorinel Munteanu, Cristi Chivu, Basarab Panduru, Ciucur, Leo Doană. Cu tot respectul pentru bătaia de joc oferită astăzi într-un recital de goluri pe care ni l-a aplicat o echipă sătească, dar acest dezastru trebuie să înceteze.

Înțeleg că jucătorii au salariile plătite la zi, salarii negociate cu atenție sporită, că nu i-a obligat nimeni să presteze altceva în teren decât …fotbal. Sau dacă cineva îi obligă la lucruri necurate, cum ar fi un dribling în careu, o deposedare a unui jucător advers, o centrare și o pasă cu adresă clară care să ajungă la un coechipier, un șut sănătos cum dădeau înaintașii lor, atunci rog organele să se autosesizeze.  Înțelegem că o echipă pierde un joc, al doilea joc, al treilea dar echipa asta, a noastră a reșițenilor a devenit ciuca bătăilor, cascadorii râsului din Liga 2. Cum să îți iei bătaie 6-0 de la o echipă sătească, când tu ești Reșița, cu o istorie de 9 decenii în spate și cu legende care și-au dat sufletul pe teren? Bă, voi sunteți nebuni? La noi parcă și-au dat întâlnire Benny Hill, Charlie Chaplin, Jim Carrey, Stan și Bran în același lot. Fără niciun dubiu, fotbalul îi ia la mișto pe jucătorii clubului CSM din Reșița iar pentru asta caut să mă îndrept cu probe spre instanța supremă unde să-i cer lui Burleanu despăgubiri morale. Nu e normal ca o echipă cu o asemenea tradiție să fie luată la bani mărunți de Recea. Recea? Stai așa, că-i sun pe nea Florică, pe Ologeanu, pe Georgevici să văd dacă știu să-mi localizeze marea echipă care ne-a tras-o cu 6-0.

Alo? domn profesor Minte(1), ați luat și plasa cu goluri amintire de la Recea, că așa bătălie nici la Cluj n-ați încasat în viața asta…Of, of, măi, măi cine-o fi de vină/cine-o fi greșit… Cristi Bobar, tu ce ne spui, nu știi cine i-a luat pe profesioniștii ăștia în lot, din care Recea a făcut kill bill? Rușinică Boby, și ție …

Auziți cum sună, dragi iubitori ai fotbalului din Valea Domanului, pronunțați încet și apăsat: Ne-a umilit RE-CEA! RE-CEA! RE-CEA! Nu-i așa că îți vine să intri în pământ Cacao! Măcar ție și Neamțului am pretenția că v-ar păsa, chiar dacă unul e lăsat pe bară de mai multă vreme, însă cu siguranță, la ce s-a jucat azi, putea fi-n poartă și Buffon! De fapt, aici e cheia: colectivul ăsta artistic s-a dedicat umorului de coridă, vrea cu orice preț ca publicul să râdă, să simtă fiesta, o echipă de bufoni-afoni!

Felicitări, demersul vostru artistic a reușit, ne-am spart de râs în cele 5 etape în care-am reușit să strângem un punct iar în curând, îmbătați de-atâta succes, vom bucura și spectatorii din Liga Trois! După care, cu puțină șansă și consecvență, vă așteaptă cu brațele deschise don președinte Lo-Lo-Lea, un alt mare strateg care a dus fotbalul cărășean pe culmi nebănuite, în Quatra Li-Li-ga!

Miruna, ai legătura! Spune-ne cum ai văzut minunata partidă a echipei municipiului reședință de județ CSM Reșița din comuna Recea?

Bun regăsit Sergiu! Au mai rămas 7 meciuri, reprezentând tot atâtea finale pentru rămânerea în Liga 2!

Meciul contând pentru etapa a XX-a, penultima a sezonului regular, dintre echipa ACSF Comuna Recea şi CSM Reşiţa, se anunţa ca un meci de „şase puncte”: ambele echipe aveau 19 puncte în clasament, iar învingătoarea se detaşa într-o zonă mai puţin periculoasă în abordarea play –out-ului.

Deşi în ultimele patru meciuri rossonerii au obţinut doar un punct, prestaţiile acestora din ultima repriză cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu, dar şi din meciul cu CSM Slatina, au lăsat impresia unei reveniri din punct de vedere al jocului şi încrederii arătate. Nimic nu anticipa jocul slab prestat pe terenul din Recea şi, cu atât mai puţin, diferenţa de scor.

Gazdele s-au impus încă din minutul 2, prin golul marcat de Burdet, iar scorul pauzei a fost stabilit în minutul 37, prin golul marcat de Marius Coman. Cea de a doua repriză a aparţinut gazdelor, care au reuşit să marcheze încă de patru ori în minutele 53 – Marius Coman, 62 – Mărieş, 83 – Micaş şi 90 – Batin, pentru un categoric 6 – 0.

Lotul echipei noastre: Alberto COBREA – Bogdan SZIJJ, Andrei DUMITRAŞ, Alexandru SĂLCIANU, Lorenzo ACKA – Laurenţiu BREŞNENI, Emanuel DAT, Robert BOBOC – Alexandru DULCA, Demetris CRISTODULO, Nini POPESCU. Pe banca de rezerve au luat loc: Cristian ZIMMERMANN, Alexandru SIMA, Vlad CHERA, Cristian DANCI, Adrian ILIE, Denis BRÎNZAN, Eduards VISNAKOVS, Claudiu MATIŞ şi Victor ASTAFEI.

La finalul jocului, antrenorul reşiţean Alin MINTEUAN a declarat: O înfrângere rușinoasă! Felicitări băieților de la Recea pentru atitudine și modul în care s-au dăruit pentru a câștiga fiecare meci. Știam lucrul acesta, le-am spus și băieților mei că Recea se sacrifică foarte mult pentru fiecare victorie. A făcut-o și azi și pe merit au câștigat, până la urmă scorul nu mai are importanță. Pentru noi este rușinos, este rușinos de la începutul acestui mini retur, nu reușim să ne revenim nicicum, probabil va trebui făcută o schimbare. Clar că jucători nu poți să aduci în acest moment deci, probabil, va fi o singură soluție. Dar vom vedea, o să discut și cu conducătorii și vom vedea ce vom face, pentru că în ritmul acesta ne ducem rău de tot. Întotdeauna contează primul gol, problema e că noi la fiecare meci luăm gol de genul acesta. Am cerut concentrare, determinare, atitudine, dar din păcate rămân doar la statutul de vorbe, faptele cam puține. Calitate individuală la jucători există, dar, din păcate, cea colectivă, nu. E clar că unele greșeli ne fac în permanență să începem de la 0-1, nicicum nu reușim să depășim acest lucru. Până și astăzi am greșit la fel, bine, au fost multe situații în care adversarul ne-a fost net superior. Problema e nu că nu marcăm gol, problema e că luăm gol, o echipă care primește gol trebuie să aibă individualități foarte mari ca să revină. E o situație grea, foarte grea, și am anticipat-o de la primul meci, de la Csikszereda. N-am fost suficient de băgat în seamă, acum consecințele sunt cele pe care le vedeți.”

În ultima etapa a sezonului regulat, sâmbătă, 27 martie, roş-negrii vor întâlni pe propriul teren echipa FC U Craiova 1948. Va urma play-out-ul, dar şi împărţirea echipelor de pe locurile 7 – 20 în două serii. Punctele acumulate se menţin, urmând să disputăm şase meciuri, într-o singură manşă.

Mulțumesc Miruna Mihancea pentru efortul jurnalistic și detaliile oferite de la minunata partidă oferită de rosso-neri0.

Cam, atât de la Recea, într-un joc care ne-a lăsat reci și proști, continuăm cu același avânt muncitoresc și-n întâlnirea cu FCU Craiova!

 Sergiu TABAN

 

Distribuie pe:

Stiri similare

2 Comentarii

  1. Karma

    Karma Boss ( cu B de la Bobar), karma. Doana out! ( desi pe vremea lui era cel mai frumos fotbal jucat de CSM. E adevarat, Doana ar fi putut fi un mare antrenor, din pacate ramane doar la nivel de
    gambler). Munteanu out!(cel mai solid fotbal jucat de echipa, nu comentam pretentiile lui Munteanu de la un anumit moment dat). Pelici si Minteuan antrenori buni, profesionisti, dar karma i-a tras in jocul asta si pe ei. Asta e. O luam de la capat in liga a 3.a! :((

  2. Toader Danila

    Bravo pentru text ,totusi sunt si *circumstante atenuante* si anume TERENUL ,terenul de joc mult mai mic decat cel obisnuit, gazonul cu *iarba lor de acasa* si nu in ultimul rand, MINGEA de joc,mai usoara decat cea normala cu 10 grame! Eeee, daca aveam si ceva fotbalisti ,poate,poate nu ne demoralizam la …5-0!

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei