Trei echipe cărășene în Liga a III-a! Nou promovata Voința Lupac, continuatoarea Progresul Ezeriș și dezamăgirea CSM Reșița!

csm

Voința Lupac, echipă care a încheiat pe prima poziție a Ligii a IV-a, la un singur punct în fața almăjenilor de la Nera Bozovici, o favorită a președintelui AJF Vio Lolea, a promovat în Liga 3, în urma succesului de duminică, repurtat în fața celei de-a doua echipe a Universității Craiova, Scorul de 3-0 reușit în returul de pe terenul „croaților“ a pus în umbră reușita oltenilor din tur, unde prăzarii reușiseră doar un 1-0.  Merită felicitați antrenorul Boșco Vișatovici și elevii săi, amintindu-i aici pe marcatorii Arthur Oncică, Nicola și Rusnac, primarul Vlasici, edilul care a crezut până la capăt în șansa acestei echipe. Este o promovare îndelung așteptată și extrem de muncită a Voinței, dar de-acum antrenorul și staff-ul conducerii vor trebui să gândească achiziții care să mențină echipa la nivelul pe care îl presupune această ligă.

O altă formație care a reușit să se mențină în Liga a III-a este Progresul Ezeriș, formație antrenată de Constantin Arbănaș care a reușit duminică tot un scor de 3-0, împotriva echipei campioane a Doljului, Dunărea Calafat, în returul pentru menținerea în Liga 3, după ce în tur cele două formații au remizat 1-1!

Giurică a fost jucătorul providențial al Progresului, reușind să înscrie în două rânduri în poarta Calafatului, în minutele 12 și 57, iar Lolea Jr. a stabilit scorul final în minutul 80, din lovitură de la 11 metri. Bun ș-așa. Un alt primar liberal fericit (dinamovist sadea) Ioan Rusu și un președinte de club entuziasmat cu social-democrația în suflet, Cristian Șodâncă, iată o contradicție doctrinară soldată cu un final fericit, ambii implicați și devotați pe față sau din umbră activității clubului ce a produs progres în ultimii ani, pentru a ajunge cu o echipă sătească la nivelul celui de-al treilea eșalon fotbalistic românesc.

În fine, tot în liga a III-a va evolua din sezonul următor dezamăgirea Reșiței, formația considerată, pe bună dreptate, echipa etalon a județului, CSM Reșița, echipă cu jucători plătiți cu salarii grele, vorbim de mii de euro, care a reușit să se facă de râs în înfruntarea cu sătenii de la Recea, unde au încasat un neverosimil 0-6, ca să ne oprim doar la acel eșec usturător.

Pentru că oricât ar coafa situația domnul primar Ioan Popa, căderea echipei care a reușit să stea doar un an în Liga a II-a vine de urma unui management defectuos, asumat atunci când nu se mai putea face nimic pentru salvarea echipei. Ori asumarea unui președinte de club trebuie să vină atunci când simți că proiectul tău este unul pe cale să conducă spre deziluzie, în cazul nostru la retrogradare. După sesizarea situației critice și alarmante pe care le traversa echipa, domnul președinte Bobar a găsit de cuviință să schimbe strategic… prin scoaterea din echipă a …announcer-ului de la stadionul „Mircea Chivu“. De parcă el ar fi jucat în ghetele rossonere. Și-atunci ce să-i ceri omului? Poftim?

Se pare însă că în Valea Domanului se întâmplă lucruri care ne scapă și-atunci…prefer să facem un pas în spate și să ne vedem de Liga a III-a, c-aici am aterizat și pare-se c-ar fi liga care ne reprezintă cel mai bine, din punct de vedere valoric în acest moment și eventual să ne ocupăm de echipe dornice de fotbal, care merită respectul nostru jurnalistic și despre care merită să scriem cu adevărat. 

Sergiu TABAN

 

 

Distribuie pe:

Stiri similare

1 Comentariu

 1. tavi

  Domnule Bobar ești responsabil pleacă , pleacă , pleacă , du-te la moși i la babe în Austria s-au vine buteliile lu nasu Borcea . Să te bata comuna Recea cu 6-0 mai ai tupeu sa ieși pe strada nu ți-e rușine .
  Domnule Primar da-i afara pe toți și adu un suflu nou scăpate de trepăduși ăștia.
  Apropo antrenori noștri de la Centru de copii au promovat vreun tânăr la echipa
  ?
  Domnule Taban poate ne spune-ti si noua ce buget a avut clubul și salariile jucătorilor ca doar au fost BUGETARI, plătiți de comunitatea locală?

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei