Transparenţa iniţiativelor, la Consiliul Judeţean Caraş-Severin

Consiliul Judeţean CS

Consilierii judeţeni sunt mai atenţi la vot decât la iniţierea unor proiecte de hotărâre care să vină în sprijinul cetăţenilor care i-au votat. Un singur proiect de hotărâre a fost iniţiat de altcineva decât preşedintele sau cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Caraş-Severin de la începutul prezentului mandat. În urma solicitării adresate de reper24.ro serviciului de comunicare şi relaţii publice al forului judeţean, am aflat că din iulie 2012 şi până în prezent în plenul Consiliului Judetean Caras-Severin au fost aprobate 431 de hotărâri: 132 în periada iulie – decembrie 2012, 239 pe parcursul anului 2013 şi 60 de hotărâri în perioada  ianuarie – martie 2014.

Potrivit şefului  Serviciului Comunicare, Relaţii Publice şi Control Managerial Intern,  Camelia Şuşco, exceptând un singur proiect de hotărâre privitor la însuşirea Planului Strategic al Autorităţii Teritoriale Caraş-Severin, pe anul 2014, votat în sedinta din 27 februarie 2014, toate celelalte proiecte de hotărâre i-au avut ca initiatori pe preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzaverde, sau pe unul dintre cei doi vicepresedinţi, Ionesie Ghiorghioni  sau Ilie Iova. Initţiatorii proiectului excepţie sunt Ioan Ţundrea, preşedinte ATOP Caraş-Severin şi consilierii judeţeni : Iustina Turnea, Ion Spânu, Sorin Madina,  Aurel Miclea şi Mihai Bona.

Nu este în intenţia nimănui să critice activitatea vreunui consilier, însă ne întrebăm câtă muncă presupune iniţierea unui proiect şi cât timp sunt dispuşi aleşii noştri să aloce populaţiei judeţului, în afara minutelor, orelor, zilelor în care sunt prevăzute şedinţele de consiliu pe comişii sau în plen. Să nu existe nimic important care să plece de la un simplu consilier?

Laura PIPERIU

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei