Tinu Vidaicu, in sau out de la CJ Caraș-Severin? Romeo Dunca lămurește apele

dunca si vidaicu

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, lămurește apele cu privire la administratorul județului, Tinu Vidaicu, implicat recent într-un adevărat scandal, după ce și-a manifestat nemulțumirea legată de poziția consilierilor județeni liberali, care au votat un amendament adus de social-democrata Gabriela Stuparu la proiectul privind bugetul județului. Dunca povestește pe larg de unde a apărut problema, care a fost reacția lui Vidaicu și cea a celor doi vicepreședinți ai forului județean, dar și care a fost atitudinea președintelui PNL Caraș-Severin, Marcel Vela. Pe scurt, Dunca consideră incidentul între administratorul județului și vicepreședintele Marius Isac, ca fiind un simplu conflict de muncă, care nu ar fi trebuit să apară în spațiul public și care ar fi trebuit rezolvat între protagoniști.

Tinu Vidaicu este un om inteligent, cu viziune și mai ales conștient de trăsăturile sale. Poate că zodia Berbec căreia îi aparține îl face puțin prea orgolios și încăpățânat. Acest lucru poate fi o calitate în anumite situații. în ceea ce dorim să facem pentru județ, având în vedere că puțini sunt cei care lasă la o parte afaceri cu venituri personale, depășind cu mult un salariu de angajat la stat, este un avantaj.

E clar că Tinu Vidaicu a venit aici pentru a face parte din echipă cu cele mai bune intenții și cu o putere mare de muncă în slujba cetățeanului. Atunci când vii din privat și ai la activ mai multe reușite, ești obișnuit ca lucrurile să se facă în urma unei analize profunde. Dacă ai participat la ea și în tot timpul lucrului nimeni din cei implicați nu a adus amendamente, consideri că odată ce ai închis subiectul, lucrurile așa rămân.

În politică este mai complicat, pentru că intervențiile unora sau altora pot schimba situația. După regula, câți oameni, atâtea păreri, având în vedere că politica se face pe voturi, aici trebuie ținut cont și de ce spun ceilalți. Cu atât mai mult cu cât sunt din grupul politic care a contribuit la alegerea ta și care a primit încrederea populației și implicit apără interesele celor din zonele din care provin.

În virtutea acestei stări de fapt, amendarea unor propuneri de HCJ în ultimul moment de către un consilier PSD cu toată susținerea grupului PNL, fără ca cei care au lucrat la elaborarea ei să fie măcar anunțați și în lipsa președintelui, a însemnat suficient pentru ca un om venit din privat și care a lucrat la acest proiect, să își piardă cumpătul.

Un om venit din privat nu poate înțelege de ce o hotărâre a CJ se poate modifica instant la sugestia PSD, în lipsa președintelui, deși amănuntele schimbării se puteau introduce de orice consilier PNL înainte de finalizarea actului, atâta timp cât la elaborarea propunerii de buget, cei doi vicepreședinți puteau aduce orice amendament. Sau și mai mult, puteau cere părerea oricărui consilier județean.

Nu contestă nimeni o propunere bună venită din partea nimănui, cu atât mai mult de la un consilier PSD (și eu am luat în seamă propuneri argumentate venite de la dl Crina), dar supărarea lui Vidaicu a venit exact de la acest lucru.

De ce nu s-au spus toate părerile înainte de plecarea mea în concediu și înainte de a fi depus pe procedură proiectul de HCJ? Și de ce totuși, cei care au modificat, nu au anunțat în primul rând  de schimbare tocmai pe cei care au muncit la finalizarea actului respectiv.

Sunt niște întrebări firești care au apărut dintr-un mod fugitiv de a trata problema. Până aici supărarea lui Tinu Vidaicu este îndreptățită. Din păcate, modul de a exprima nemulțumirea prin trimiterea unui mesaj audio de un minut către vicepreședintele Marius Isac, a deranjat foarte mult. Personal, după ce l-am auzit, cunoscându-l pe Tinu și venind din mediul privat ca și acesta, nu m-a impresionat prea mult. E nepotrivit, puțin la mișto, dar atâta timp cât a fost trimis personal dlui Isac, îl pot considera ca un minor incident de muncă între doi oameni maturi, stresați de problemele județului și între care există o relație de bună conviețuire cu interes comun de a rezolva problemele județului. Acest mesaj audio trebuia să rămână între cei doi sau eventual între cei trei (atâta timp cât în încăperea în care a sosit mesajul se mai afla la cel moment și dl Ovidiu Rădoi).

Din păcate pentru toți și spre deliciul opoziției, această mică problemă ce trebuia să rămână între protagoniști, a depășit pereții încăperii și a ajuns în public.

E grav că ne pierdem timpul cu probleme  de orgolii, atâta timp cât județul are probleme grave și nevoi uriașe.

A aduce la cunoștința președintelui de partid, dl Marcel Vela, un amănunt care trebuia închis, ca între bărbați, între pereții acelei camere și unde nu era niciun alt cetățean ostil nimănui, mi se pare un lucru grav. Există zilnic probleme între oamenii din birouri, cu atât mai mult cu cât dinamica lucrului în diferite sectoare din corpul administrativ a crescut.

E păcat că în loc să ne consumăm energia în direcții constructive, câteodată ea se pierde pe ciocniri de orgolii.

După acest eveniment a mai urmat o întâlnire de mediere între cei implicați la care am fost prezent, dar din păcate aici spiritele s-au încins și mai mult. În urma acestei întâlniri, dl Tinu a plecat nervos, spunând că își dă demisia”, povestește Romeo Dunca.

Președintele forului județean explică mai apoi că a fost sunat de președintele PNL, Marcel Vela, alarmat de scandal, nemulțumi și de o postare a lui Vidaicu, în care acesta chema oamenii la distracție, la ponton.

Într-adevăr nu era potrivit ca în această poziție, dl Tinu să facă o astfel de invitație. Dar totuși, și aici este pardonabilă atitudinea, cât timp vine de la un agent economic din domeniul divertismentului și ospitalității, afectat profund de criza COVID și care, în virtutea inerției, uită pe ce funcție a ajuns. Totuși, din punctul meu de vedere, atâta timp cât terasele au fost legal deschise, cât intrarea a fost făcută doar pentru cei vaccinați sau cu test la zi cu rezultat negativ și mai ales, ca dovadă a unei bune organizări, fiind la intrare un punct mobil de testare, nu am considerat atât de grav acest eveniment. La acel moment, al Marcel Vela a acceptat argumentele și am încheiat discuția”.

Ulterior, povestește Dunca, Tinu Vidaicu nu s-a mai prezentat la serviciu și nu a oferit un răspuns clar la solicitarea de a-și prezenta în mod clar poziția. Drept urmare, considerând că Vidaicu nu mai este interesat să lucreze în CJ, președintele Dunca l-a informat de demisia acestuia inclusiv pe Marcel Vela, situație în care au apărut discuțiile legate de alegerea unui nou administrator al județului, context în care a apărut numele lui Andrei Ungur. Surpriză însă, Tinu Vidaicu, în loc să își prezinte în mod oficial demisia, a prezentat o cerere de concediu, semn clar se pare că a revenit asupra deciziei de a pleca din forul județean.

182765169_145831797519529_1694993761540001478_n

Ce se întâmplă acum? Pleacă totuși Vidaicu sau nu? Vine Ungur?

O decizie în acest sens nu a fost încă luată, deși la un moment dat zarurile păreau deja aruncate. Conform spuselor lui Romeo Dunca, decizia finală va depinde de Marcel Vela, deși președintele Dunca ar prefera să își continue munca alături de Vidaicu.

Plecând de la faptul că dl Vidaicu este de mare ajutor pentru mine, cu tot cu lipsa lui de experiență în a comunica cu unii dintre colegi și datorită faptului că a revenit (e drept că ceva cam târziu) asupra demisiei, încurcând  de fapt pe toți, opțiunile mele sunt următoarele și depind de trei persoane:

 1. Doresc să lucrez în continuare cu Dl Vidaicu în condițiile în care mă ajută și cei doi vicepreședinți confirmând încheierea conflictului între părți și exprimând acest fapt, eventual scris. Dl Marcel Vela, care este expert în a împăca taberele, poate reveni asupra discuțiilor cu dl Andrei Ungur, inițiate cu acordul meu, de vreme ce expertiza acestuia la minister este foarte importantă pentru județ.
 2. Ținând cont de faptul că totuși alegerea noastră a avut sprijin politic, iar dorința alegătorilor se manifestă prin dorințele urmate de responsabilitatea celor aleși, în urma atitudinii și parafat de cuvântul celui în cauză, Tinu Vidaicu trebuie să își prezinte demisia. Am înțeles că există situații în județul Caraș-Severin în care nu numai că vorba nu e contract, ci nici contractul nu mai e vorbă. Fac aici referire la exact experiența încercată de subsemnatul în situația de la Zăvoi, cu fostul primar Bunei și cea de la Turnu Ruieni, cu Maralescu și mai nou cu Cosmin Belci. În acest caz, la CJ, cu mine și cu dl Tinu, vorba este contract care produce efecte. Așadar, dacă a spus de demisie care a produs încurcături atunci în lipsa acordului cu cei alarmați sau deranjați, trebuie să fie demisie, după dictonul – un om, un cuvânt.
 1. Dacă situația nu se regăsește în niciuna din cele prezentate în primele două variante, atunci mergem pe cea de-a treia și anume căutăm calea legală de a demite pe dl Tinu Vidaicu.

Întrucât timpul este un sfetnic bun, până miercurea viitoare, adică peste o săptămână, lăsăm timp tuturor de reflectare și analiză.

Personal, doresc să merg pe varianta unu. În acest fel învățam în folosul județului cu toții din această întâmplare prin care un țânțar s-a transformat în armăsar si ne canalizam pe problemele reale ale celor care ne-au votat lăsându-i necăjiți pe cei care ar fi dorit să râdă copios de eșecul și neînțelegerile noastre.

Eu am promis printre altele transparență și sinceritate. Mai mult de atât nu știu ce sa fac.

Tinu Vidaicu cred că știe că vorba e vorbă iar dl Marcel Vela fiind și cel mai experimentat va lua cea mai înțeleaptă și creștinească decizie ținând cont că abia ce a trecut Paștele și că greșeala vine în special la cei care muncesc și mai ales…acuma depinde de el...”, mai adaugă Romeo Dunca.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

4 Comentarii

 1. Alegator

  Ca să vă faceți de râs până la capăt, propun să-l recompensați pe acest ,,manelist,, -mare administrator de cherneze….sau să-l promovați la AQUA CARAS în locul lui Filipescu…!!!!

 2. Julieta

  Sper ca membii PNL nu se lasa calcati in picioare de acest manelist ” venit din privat”.Unde Dumnezeu a-ti gasit fratilor ,Popa si Dunca,asemenea panarama de om?Alegatorii vor corecta si penaliza aceasta batai de joc.

 3. Dinu

  Pai nu a prea limpezit: se intelege doar ca politicienii sunt instabili si “razgandibili” si pot face lucruri “trăznite”, adica altceva decat ce au discutat si convenit anterior. Discutăm și stabilim, și apoi ne răzgândim; tipic pt. politicienii români infectați cu “dâmbovițită”, vorba lui Țuțea. Și apoi se minunează că nu sunt respectați. E bine pt. electorat să afle cum se comportă unii dintre aleșii lor care una vorbesc, și alta fac. Iar alianța USL funcționează în continuare.

 4. dan

  ,,Ulterior, povestește Dunca, Tinu Vidaicu nu s-a mai prezentat la serviciu și nu a oferit un răspuns clar la solicitarea de a-și prezenta în mod clar poziția.”
  Pai,eu.daca nu mai veneam la serviciu in secunda urmatoare eram,,zburat afara”. Dar se pare ca la CJ se vine la servici cand se vrea. Vreau si eu sa vin cand am chef la servici ca vad ca se practica. Si mai vorbesc de corectitudine.

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei