„Da, am demisionat!” Tinu Vidaicu pleacă de la Consiliul Județean Caraș-Severin

vidaicu

Răsturnare de situație la Consiliul Județean Caraș-Severin! După mai multe săptămâni de tensiune la nivelul conducerii forului județean, săptămâni în care s-a vorbit ba de demisia, ba de demiterea administratorului județului, Tinu Vidaicu, și care au culminat cu o „împăcare” cu surle și trâmbițe, petrecută în prezența reprezentanților presei, lucrurile au luat o turnură neașteptată. Tocmai când se părea că situația s-a liniștit și totul a intrat pe un făgaș normal, după ce președintele Dunca a anunțat că echipa de conducere a CJ va merge mai departe în aceeași formulă și va lupta cot la cot pentru dezvoltarea județului, Vidaicu și-a anunțat demisia. Demisie însoțită de un comunicat de presă în care își explică decizia.

Pe scurt, Vidaicu afirmă că nu ar fi găsit în forul județean oamenii potriviți pentru a-și duce la îndeplinire proiectele și viziunea. Fostul de acum administrator al județului a vorbit de politizarea Consiliului Județean, susținând că nu poate rămâne într-un loc în care puterea de decizie este împărțită. Pe de altă parte însă, Vidaicu susține sau am putea chiar spune că „amenință” voalat că în cazul în care nu se va face nimic pe viitor pentru dezvoltarea județului și pentru creșterea calității vieții cărășenilor,  ar fi dispus să se întoarcă în forul județean. Un fel de „I’ll Be Back”, deși cuvintelor lui Vidaicu probabil că le lipsește greutatea cunoscutului mesajul transmis de personajul interpretat pe vremuri de cunoscutul Arnold Schwarzenegger.

Da, am demisionat!

Încerc, în tot ce fac, să mă implic total și să fac lucrurile cum știu eu mai bine. Într-un deceniu de antreprenoriat, am înțeles puterea lucrului în echipă, iar tot ce am realizat a fost pentru că oamenii de lângă mine mi-au fost alături. Proiectele ambițioase se realizează numai atunci când ai alături niște oameni total dedicați. Sunt obișnuit să impun un anumit tempo, să conduc lucrurile într-un anumit fel, astfel încât proiectele să fie realizate în timp util. Dolce far niente pentru mine nu e o opțiune. Venind din mediul privat, știu ce înseamnă un deadline, știu ce înseamnă să stai cu orele peste program și să uiți de tine atunci când ai de dus la îndeplinire un proiect.
Funcționez simplu: proiecte clare, muncă multă pentru satisfacția de a le duce până la capăt.

Nu pot altfel. Nu voi putea niciodată.

Viziunea mea, valorile mele, dacă nu sunt îmbrățișate de anumiți membri ai conducerii, nu se pot realiza. Politizarea administrației este naturală, iar eu am crezut opusul. Astfel, mi-am pierdut scopul și nu mai înțeleg prezența mea într-un anumit loc unde puterea de decizie este împărțită.

Caraș-Severinul nu își poate permite acum luxul de a pierde niște ani și sper din suflet că oamenii care au rămas să miște lucruri, să pună în aplicare strategia pe care am creionat-o. Sper să nu mai aud bătrânii din Sasca Montană spunându-mi că nu au ajuns în viață lor până la Oravița, așa cum sper să nu mai aud oameni plângându-se de starea deplorabilă a spitalelor, care arătau mai bine în adolescență mea decât azi. Și aș vrea din suflet ca oamenii să aibă de muncă în județul lor și să nu mai fie nevoiți să facă naveta obositoare și costisitoare, sau să migreze către alte părți ale lumii.

Îmi doresc mult să se întâmple lucruri bune în viitor, iar calitatea vieții oamenilor să fie alta. În caz contrar… mă voi întoarce.

Mulțumesc tuturor colegilor și încrederii președintelui Romeo Dunca, căruia îi doresc multă claritate în decizii. Îi doresc mult să reușească să însuflețească cetățenii județului, să îi facă să se simtă parte dintr-un proiect frumos de revigorare și să îi facă mândri de pământul lor”, este mesajul integral transmis de Tinu Vidaicu.

 

Karina TINCUL

Distribuie pe:

Stiri similare

5 Comentarii

  1. Alexandru Nemoianu

   Foarte bine,categoric DA.”Drum bun,ma rog,daca este spre Gataia sau Jebel.

 1. vasile

  du te la CLUB ca acolo iti este locul. Nu e nevoie de Dj la Consiliul judetean. Poate te ia Primarul la Debarcader ca asta va place !!!!

 2. Alexandru Nemoianu

  Declaratii eroice gen ‘Mihai Viteazu calare pe Breazu”.Un judet condus de de Romeo Dunca=pitecantrop-paracopitat-rumegator-microcefal-troglodit,nu poate ajunge decat la ruina.

 3. zero

  Păi nu tăiţelu’ şi dunca l-au momit în rolul de potenţial “ţap ispăşitor” (pentru ei)?
  A mai fost unul mutut din viceprimar (ales) în administrator (slugă) :)

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei