Tinerii din Moniom sprijiniți de primarul Ioan Popa în reabilitarea locului de joacă, primul lor proiect comunitar

modelmic

Totul a pornit de la o idee curajoasă a doi tineri, în cadrul clubului Credo Impact, idee care apoi a primit sprijin și-a materializat prin implicarea autorităților locale. Manuel Muraru și Ana Maria Iovu sunt doi dintre tinerii care au venit cu inițiativa acestui proiect fiind primul proiect comunitar al Clubului Credo Impact Moniom.

În toamna anului 2018 în cadrul Centrului de Tineret Moniom a luat ființă Clubul pentru Tineret Credo Impact, un proiect derulat de ATOR cu Fundația Noi Orizonturi, care au cursat liderii, voluntari ai Centrului de Tineret Moniom și care au înființat acest club pentru tineret. Este un club de inițiativă comunitară ce reunește copii de la 14 ani în sus, din Moniom și din municipiul Reșița și printre activitățile de voluntariat ale acestui club pentru tineri, Credo Impact Moniom, se află și parcul, renovarea locului de joacă al satului Moniom,

modelmic

Practic ei au făcut o radiografie a nevoilor unde pot interveni ca și club de tineret, au făcut o hartă a comunității, au prioritizat nevoile și au decis ca primul lor proiect să fie renovarea locului de joacă din proximitatea Centrului de Tineret și atunci au făcut un proiect pe care l-au înaintat autorităților locale fiind foarte bine primit de către domnul primar al Reșiței, Ioan Popa și de către responsabilii din Primărie, care au fost plăcut surprinși de faptul că inițiativa a venit din partea unor tineri, niște adolescenți, fapt care a determinat Primăria să sprijine acest proiect”, spune părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Centrului de Tineret Moniom.

Pe lângă activitățile de igienizare și renovare pe care le-au făcut tinerii în cadrul întâlnirilor lor săptămânale, Primăria a venit și a dotat cu elemente noi și în felul acesta locul de joacă, care era într-o stare destul de degradată, a fost renovat, de la o idee a acestor tinerilor care au și reușit să schimbe fața acestui loc.

 

modelmic

Totul a pornit de la o joacă, aveam mai multe lecții și trebuia să scriem un proiect într-un final și până la urmă am comunicat proiectul nostru domnului primar, după ce părintele Ciucur a aranjat o întâlnire cu el, și acesta a spus că ne ajută cu drag și din ce a fost parcul acela, a ajuns ceva super frumos și ne bucurăm că a reușit să îl termine până la începerea Taberei din Inima Satului Moniom ca să se bucure copiii de el”, spune Manuel Muraru, unul dintre tinerii inițiatori ai proiectului.

modelmic

 

Tot din joacă a apărut și pentru Ana Maria ideea care a dus la amenajarea parcului, mânată și ea de dorința de a face o bucurie copiilor din Moniom și celor din Reșița care activează în cadrul Centrului de Tineret Moniom.

La prima întâlnire Credo Impact pe care am avut-o noi am crezut că este o joacă după care am început să învățăm lucruri foarte utile și apoi ne-am gândit să scriem un proiect. Primul proiect la care ne-am gândit a fost cu totul altceva decât să renovăm parcul, dar după aceea am realizat că, copiii ar fi mai bucuroși dacă am schimba parcul, așa că am vorbit cu părintele și dumnealui ne-a ajutat să ajungem în audiență la Primărie, am vorbit cu domnul Primar și a venit doamna Mădălina Rădoi, de la Primărie, dumneaei putem spune că ne-a ajutat foarte mult în reabilitarea parcului, și acum suntem foarte, foarte bucuroși de ce a ieșit!”, spune tânăra Ana Maria Iovu, membră Credo Impact Moniom.

modelmic (1)

 

modelmic (1)

Elena FRANȚ

Distribuie pe:

Stiri similare

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei