Tăriceanu nu mai ajunge la Reșița pentru lansarea ALDE! DNA îl acuză de mărturie mincinoasă

modelmic

Astăzi era așteptată o zi plină în cadrul ALDE Caraș-Severin, după ce  Călin Popescu Tăriceanu și-a anunțat încă de săptămâna trecută prezența la Reșița pentru a-i lansa pe cei care vor intra în luptă la alegerile locale din iunie.

Vizita s-a amânat însă brusc, și asta pentru că DNA a dispus în această dimineață efecturarea urmăririi penale față de președintele Senatului, pe motivul că acesta ar fi comis mai multe infacțiuni, printre care și mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.

În ordonanța procurorilor se arată că există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă că Tăriceanu ar avea cunoştinţă despre activitatea infracţională a unui grup de persoane care ar fi retrocedat ilegal o suprafață din Pădurea Snagov și Ferma Băneasa.

Potrivit procurorilor, președintele Senatului ar fi mințit în declarațiile date în 15 aprilie, sub jurământ, cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei asupra cărora a fost întrebat. De asemenea, acesta nu ar fi spus tot ce ştie în legătură cu împrejurări esenţiale, urmărind prin aceasta îngreunarea cercetărilor şi a tragerii la răspundere penală a inculpaţilor cercetaţi în dosarul trimis în judecată.

Călin Popescu Tăriceanu urma să ajungă astăzi în Caraș-Severin, cu o primă oprire de câteva minute la Oțelu Roșu. De la ora 11:45 Tăriceanu era așteptat în sala cinematografului Dacia din Reșița pentru lansarea candidaților ALDE, iar de la ora 13 urma să susțină o conferință de presă.

 

Alexandra JURCA

Distribuie pe:

Stiri similare

3 Comentarii

  1. Pingback: Tăriceanu nu mai ajunge la Reșița pentru lansarea ALDE! DNA îl acuză de mărturie mincinoasă | resita info

Comments are closed.

Reper24 nu îşi asumă răspunderea pentru comentarii, deoarece nu-i aparţin şi îşi rezervă dreptul de a interzice sau de a şterge comentariile care conţin: insulte, instigări la ură, la violenţă sau la acte ilegale, exprimări obscene/vulgare
Citiţi şi Politica Redacţiei